Érdekes tények a Last of Us-ról
Vissza a hírekhez

5 érdekes tény, amit nem tudtál a Last of Us sorozatról

2023. 07. 12.

Miután a videójátékok piacán világméretű sikert aratott, idén a tévéképernyőkre is eljutott a The Last of Us, minden idők egyik legizgalmasabb posztapokaliptikus története. És habár a vérbeli játékosok minden bizonnyal jól ismerik a sztorit, a sorozat rengeteg olyan érdekességet tartogat, ami még a legnagyobb rajongóknak is újdonságot jelenthet.

Last of us direct one

Ebben a cikkben mutatunk néhány érdekes tényt, melyeket még egész biztosan nem hallottál a kedvenc sorozatoddal kapcsolatban. És megmutatjuk neked azt is, miért érdemes a The Last of Us-ra kapcsolnod a Direct One segítségével!

A karakterek a való életben is összehozták a színészeket

A The Last of Us sorozat egyik erősségét az izgalmas, érzelmileg megragadó karakterek jelentik. Jól látható, hogy a színészek képesek igazán beleélni magukat a szerepükbe. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az Ellie-t alakító Ashley Johnson és a Joelt megszemélyesítő Troy Baker a munka során valóban szoros barátságot kötöttek, melynek köszönhetően saját karaktereiket is hitelesebben, valósághűbben képesek megjeleníteni a képernyőn.

Tudományos alapok a fertőzés hátterében

Kevesen tudják, de a The Last of Us sorozat világában pusztító fertőzést a történet írói tudományos alapokból kiindulva alkották meg. A valóságban is léteznek ugyanis úgynevezett parazita gombafajok, melyek spóráikkal képesek megfertőzni az állatokat és részben vagy egészben átvenni az irányítást az elméjük felett. Csakúgy, mint a sorozat középpontjában álló, halálos fertőzést terjesztő gombafaj, ami azonban nem csupán a rovarokra és a kisállatokra veszélyes.

Csak semmi videójáték!

A sorozat készítői a forgatás előtt egy furcsa kikötést hoztak a sorozat szereplői számára: megtiltották nekik, hogy bármilyen formában kapcsolatba kerüljenek a játékkal. Ez azt jelenti, hogy nem játszhattak a The Last of Us-szal, és még csak gameplay videókat sem nézhettek a témában. Mindezt azért, mert nem szerették volna, hogy az élmények a forgatások során bármilyen szempontból befolyásolják a színészi játékot.

A rajongók hatása

A Last of Us rajongók szenvedélye és elkötelezettsége jelentős hatással volt a sorozatra. Az alkotók igyekeztek minél inkább figyelembe venni a rajongók visszajelzéseit és javaslatait és szorosan együttműködni a közösséggel a tökéletes végeredményért. Ennek érdekében feltérképezték, hogy a rajongók milyen elemeket szeretnének látni a sorozatban és mi az, ami semmiképp sem hiányozhat egy jó adaptációból. Nem véletlen tehát, hogy a széria nemcsak az átlagos sorozatnézők, de a kőkemény játékosok körében is hatalmas sikert aratott.

Nem ez a sorozat volt az első adaptációs kísérlet

A The Last of Us játék jóideje hódít a gamerek körében, így nem meglepő, hogy az HBO sikersorozata mellett már mások is kísérletet tettek arra, hogy történetét vászonra vagy képernyőre vigyék. Az első adaptáción Sam Raimi dolgozott, akit többek közt a Pókember filmekről is ismerhet a nagyközönség. Hatévnyi munka után azonban a produkciót elkaszálták, a rendező ugyanis túlságosan elrugaszkodott az eredeti történettől. Ezt követően egy animációs filmet is terveztek, azonban végül ez sem kapta meg a zöld utat.

Talán nem is probléma, hiszen az HBO sikersorozata, amit most a Direct One segítségével bárhol, bármikor követhetsz, nemcsak izgalmas és látványos formában, de az eredeti alkotók elképzeléseihez hűen vezet be Téged is a The Last of Us semmihez sem fogható, posztapokaliptikus világába!

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot