10 Trónok Harca fun fact, amit rajongóként tudnod kell
Vissza a hírekhez

10 ellenállhatatlan Trónok Harca fun fact, amit rajongóként tudnod kell

2023. 04. 06.

A Trónok harca az HBO egyik legnépszerűbb sorozata, így nem véletlen, hogy szeretnénk belesni a díjnyertes széria kulisszái mögé. Amennyiben láttad már, bizonyára tudod, miről beszélünk, ha pedig még nem nézted meg, akkor a cikk végére megjön a kedved hozzá. Egy biztos, ezeken az érdekességeken biztosan meglepődsz majd.

HBO Max Direct One Online TV

 

1. Amikor Emilia Clarke először találkozott sorozatbeli férjével, Jason Momoával, az hangosan felkiáltott, hogy „FELESÉG!”, átrohant a folyosón és poénból a padlóra lökte egy rögbi labdával a törékeny lányt.

2. Peter Dinklage, aki Tyrion Lannistert alakítja a sorozatban, több epizódban jelenik meg, mint bármely más szereplő. Dinklage a 67 epizódból összesen 61-ben szerepel. Nem kis teljesítmény a színésztől.

3. A 7. évad izlandi forgatása közben a hőmérséklet néha -28°C alá süllyedt. A szereplők nagy részének nem volt megfelelő termikus alsóneműje, ami teljesen érthető is. Szerencsére a Tormund Giantsbane-t alakító norvég színész, Kristofer Hivju gondoskodott arról, hogy a szereplők mindegyike merinó gyapjú fehérneműt kapjon egy norvég ruhagyártó cégtől, ezzel pedig jobban bírták a hideget.

4. Bár Cersei és Tyrion testvérek, kimondottan nem kedvelik egymást. Ennek ellenére az őket alakító színészek, Lena Headey és Peter Dinklage a való életben remekül kijönnek egymással. Igazság szerint olyan jóban vannak, hogy valahányszor összeállt a forgatási ütemtervük, Dinklage és Headey közösen béreltek lakást, együtt mentek a helyszínre, de a helyi kocsmákba és éttermekbe is közösen látogattak el. Valószínűleg Dinklage-nek köszönhető, hogy Headey megkapta Cersei szerepét, mivel a színész ajánlotta őt David Benioffnak és DB Weissnek. Korábban más projekteken is dolgoztak együtt és már akkor is kedvelték egymást.

5. Jack Gleeson, aki a szadista és kegyetlen Joffrey Baratheon (Lannister? Hill?) királyt alakítja, azt mondta, hogy az unszimpatikus király alakítását részben Joaquin Phoenix Gladiátorban játszott Commodusa befolyásolta. Jack elárulta, hogy a legfigyelemreméltóbb jellegzetesség, amit a játék közben próbált megvalósítani, Commodus vigyora volt. Szerintünk remekül hozta a szerepet, hiszen mindenkiből sikerült nemtetszést kiváltania.

6. A Tarth Brienne-t alakító Gwendoline Christie elmondta, hogy a valaha forgatott legfárasztóbb jelenet a közte és a Kopó közötti harc volt. 2 hónapig edzett, heti 3-4 napot gyakorolt kardmesterrel csak azért, hogy javítsa a harci jelenethez szükséges állóképességét.

7. Kit Harington és Rose Lesie, a Jon Snow-t és Ygritte-et alakító szereplők 2018. június 23-án házasodtak össze Skóciában. Egymásba szerettek, miközben a népszerű párost alakították a képernyőn, ami olyan jól sült el, hogy ma már boldog házasok.

8. A Trónok harcának határozottan sok rajongója van világszerte, így nem meglepő, hogy Barack Obama is közéjük tartozik. A Davos Seaworth-t alakító színész, Liam Cunningham szerint az 5. évad adása után az egykori amerikai elnök felkereste az egyik rendezőt és Jon Snow sorsáról kérdezte. A műsorvezetők azt is elárulták, hogy Obama egyszer azt kérte, hogy a 6. évad első epizódjait premier előtt láthassa, amibe a rendezők bele is egyeztek.

9. Cersei királynőt a sorozat leggyűlöltebb karakterének választották a rajongók (ezzel mi is egyetértünk). A szerepet játszó színésznő, Lena Headey elmondta, hogy a nézők ellenszenve a karakter iránt gyakran a valóságban is megmutatkozik. Hihetetlen, de az emberek időnként sértegetik vagy kerülik őt a való életben. Bár sokan vannak, akik imádják őt és Cersei alakítását, Headey arról számolt be, hogy a Comic Conon egy dedikálás alkalmával az emberek kikapták a könyveiket a kezéből, mert nem akarták, hogy a gonosz királyné aláírja azokat.

10. Nem kérdés, hogy az epizódok leforgatása dollármilliókba került. Nem is csoda, hiszen még azok a megkövesedett sárkánytojások is kimondhatatlanul drágák, amelyeket csak pár pillanatig láthattunk az 1. évadban, mielőtt kikeltek és fenséges sárkányokká változtak. A műalkotás még arra is méltó volt, hogy George RR Martin házassági évfordulóján szerepeljen ajándékként.

 

Reméljük tetszettek az érdekes tények a sorozatról, amennyiben te is a legjobb minőségben szeretnél tévézni, vedd fel velünk a kapcsolatot!

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot