Gyerekzár TV-re

Gyermekei védelme az élet minden területén alapvető. Nem lehet kivétel ez alól a televíziózás sem. Fontos, hogy ne órákig üljenek előtte, ne mindennapi rutinként tekintsenek rá, hanem érdekes, minőségi műsorokat nézzenek kedvenc sorozataik mellett. A Direct One széles, folyamatosan bővülő csatornakínálattal igyekszik minden igényt kielégíteni. Jelenlegi kínálatunkban 9, kifejezetten gyermekeknek szóló csatorna található, amelyek minden korosztálynak koruknak megfelelő szórakoztató és oktató műsorokat nyújtanak.

A korhatár-besorolás komoly segítséget nyújt olyan műsorok esetén, amelyeket esetleg Ön sem ismer. A Direct One segítségével lehetőség nyílik korhatár-besorolás alapján zárolni a kiválasztott csatornát illetve műsorokat, ezáltal lehetővé téve a gyermekek védelmét és a felelős televíziózás kialakítását.

További információt az egyes mediaboxok beállításáról kapcsolódó oldalunkon olvashatsz.

Részletek

Gyermekvédelem az interneten

Az ezredforduló gyerekei már óvodáskoruktól fogva kapcsolatban állnak az internettel. Okostelefonon, táblagépen, személyi számítógépen keresztül is csatlakozhatnak az internetre gyermekeink. Ez az a kommunikációs csatorna, amelyen keresztül játszanak, tanulnak, olvasnak, tájékozódnak és éppen ezért fokozott veszélynek is ki vannak téve. A Direct One kiemelt, elkötelezett feladataként kezeli a gyermekek védelmét. Kiváló minőségű szolgáltatások nyújtása mellett, társként kívánjuk támogatni Önöket annak érdekében, hogy gyermekeik biztonságosan vehessék igénybe a világhálót. Oldalunkon ingyenesen letölthető, magyar nyelvű szűrőszoftvert tettünk elérhetővé, melyek segítségével biztonságban tudhatják gyermekeiket az interneten megfelelő beállítások mellett, megóvva őket a veszélyes, kártékony tartalmaktól. A szűrőszoftver segítségével követhetik webes tevékenységüket is, sőt korlátozhatják az interneten eltöltött időt is.

A kiskorúak biztonságos internethasználata érdekében a szolgáltató biztosítja a kiskorúak védelmét lehetővé tevő, magyar nyelvű, könnyen telepíthető és használható szűrőszoftver honlapról való ingyenes letölthetőségét és ezt követően annak ingyenes használhatóságát minden Előfizető (szülő) számára.

A szolgáltató Norton Family díjmentes programot ajánlja letöltésre. A program a Norton weboldalán leírtak szerinti operációs rendszereken (Pl. Windows, Android, Iphone) használható. A program az alábbi kiemelt tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Lehetővé teszi, hogy gyermekeid szabadon fedezzék fel az internetet, miközben tájékoztat Téged az általuk meglátogatott webhelyekről, és eszközöket nyújt Neked, hogy segíthess gyermekeidnek elkerülni a nem megfelelő tartalmakat.
 • Megmutatja, milyen hívószavak (keresési felügyelet) segítségével keres a gyermek, s lehetővé teszi, hogy kiszűrd a számára nem megfelelő, nem kívánt tartalmakat.
 • Az alkalmazással betekinthetsz gyermeked közösségi médiafogyasztási szokásaiba, beleértve, hogy milyen gyakran jelentkezik be a Facebookra a számítógépről, illetve milyen nevet és életkort használ a profiljában.
 • Ha a gyermek megsérti a szűrőbeállításokat, a szoftver erről e-mailben értesít Téged. Továbbá tudatja, hogy gyermekeid mikor próbálnak hozzáférni egy letiltott weboldalhoz, így beszélgetést kezdeményezhetsz velük a megfelelő tartalommal kapcsolatban.
 • A program segítségével meghatározhatod, hogy gyermeked mennyi időt tölthet netezéssel, időkorlátokat (pl. hét, nap, óra) állíthatsz be.
 • A program segítségével megakadályozhatod, hogy a gyermeked bizalmas személyes adatokat (személyes adatok védelme) osszon meg az interneten, beleértve a telefonszámot, a lakáscímet, az e-mail címet.
 • A program a felügyeletet mobileszközökön is lehetővé teszi, így a beállításokat nem csupán otthonról, hanem útközben is meg tudod változtatni.

A programról további tájékoztatást a honlapon nyújt a szolgáltató. A program használata esetén a Szolgáltató felhívja a felhasználó figyelmét a gyermekkel való felelősségteljes együttműködés fontosságára és arra, hogy a program olyan hasznos segédeszköz, amely kiegészíti, de természetesen nem pótolhatja az Ön jelenlétét. Gyermekei részére hozzon létre külön profilokat az operációs rendszerben. A szolgáltató a program által okozott esetleges károkért felelősséget nem vállal.

Az ingyenesen letölthető szoftver:

A gyermekek tudatos médiafogyasztásával és a szülői együttműködéssel kapcsolatosan további érdekességek és hasznos tanácsok olvashatóak a www.tevezzokosan.hu weboldalon, amely külön fejezetet szentel a gyermekek internetezésével kapcsolatos kérdéseknek.

Műszaki Kérdések

Kapcsolatba lépnél velünk?

Már ügyfél vagyok

My Direct One fiók

Belépek/Regisztrálok

Még nem vagyok ügyfél

Kérdésem van!

Kérdésem van!

DIRECT ONE Chat

 • Ma

 • Üdvözöljük a Direct One oldalán
 • Direct One előfizető?

 • Igen

  Nem

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


  Elfelejtettem felhasználónevem
  Elfelejtett jelszó
  Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
  Még nem vagyok Direct One előfizető

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot