Gyerekzár / PIN-kód

 1. Mire kell ügyelnem gyermekeim tévénézési szokásaival kapcsolatban? Fontos, hogy a gyermekek ne üljenek mindennap órákat a képernyő előtt. Jó, ha a napi rutin csak egy vagy két kedvenc, kihagyhatatlan műsort tartalmaz. Természetesen nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is fontos.
 2. Honnan tudhatom, hogy egy program megfelelő gyermekeim számára? A korhatár-besorolás egy rendszer, ami tartalmuk szerint besorolja a filmeket, sorozatokat, műsorokat különböző csoportokba. A körökkel jelölt osztályozás azt a célt szolgálja, hogy a szülők tisztában legyenek az egyes tartalmak veszélyes és káros hatására a gyermekek szellemi fejlődésére. A korhatár besorolásában segítenek a különböző jelölő karikák, de még jobb, ha együtt nézzük a gyerekkel kedvenc műsorát. Így pontos képet kaphatunk, hogy miről szól a mese, sőt, a végén közösen meg is beszélhetjük a műsor kapcsán esetlegesen felmerült kérdéseket. A közös tévézés és a látottak átbeszélése segít a kicsiknek, hogy könnyebben fel tudják dolgozni a történeteket és minden esetben pozitív élményt kapjanak. A meséknek nagyon hasznos szerepük van a gyerekek fejlődésében, nem csak szórakoztatnak, hanem nevelnek is. Segítségükkel a kicsik megtanulják átlátni az emberi kapcsolatokat, megfelelő minőségű mesék esetén bővíti a szókincsüket és formálja az identitásukat.
 3. Mely csatornák közül választhatok a Direct One kínálatából a gyermekem számára? A Direct One műholdas tévészolgáltatás kínálatában kimondottan gyerekeknek szóló csatornák találhatóak, amelyek minden korosztálynak nyújtanak koruknak megfelelő szórakoztató és oktató műsorokat. A Duck TV és a JimJam bábműsorokkal és nyugtató dallamokkal az egészen kicsiknek szól. A kicsit nagyobbakat a Disney Channel, a Cartoon Network, a Minimax, a Boomerang, a Nickelodeon és a csatornakínálatba nemrég bekerült Nick Jr is várja, míg a Megamax a tiniknek nyújt titkos átjárót a szuperhősök világába. Ráadásul a Da Vinci Learning dokumentumfilm csatorna is rengeteg izgalmas kísérletet, oktatóprogramot tartogat a gyerekeknek, amik a felnőttek számára is élvezetes szórakozást jelentenek, így tökéletes választás lehet a közös kikapcsolódáshoz. A logók csak illusztrációk. A teljes csatornalistát itt találod. Több másik csatorna is kínál gyermekeknek szóló műsorokat a számukra megfelelő időpontban. Azonban javasoljuk, ügyelj arra, hogy gyermeked milyen műsort néz, mivel e műsorokat talán a gyermekednek nem megfelelő programok követhetik.
 4. Hogyan változtathatom a televíziónkat gyermekbaráttá? A Direct One műholdas TV szolgáltatásban a gyerekzár funkció segítségével, PIN-kóddal zárolni tudsz bizonyos műsorokat korhatár-besorolás alapján vagy akár teljes csatornákat is. Választhatsz állandó vagy időszakos zárolást is. A beállítás függhet a készülék típusától. A következő részben megtalálhatók az instrukciók a Direct One által biztosított médiaboxra. Ha saját készüléket használsz, javasoljuk, hogy nézd meg a készülékhez tartozó használati utasítást.
 5. Hogyan állíthatom be a gyerekzárat a Philips S8 médiaboxon? Nyomd meg a MENÜ gombot a médiabox távirányítóján és válaszd ki a Beállítások alatt a Vezérlő beállítások menüpontot, majd üsd be a PIN-kódot (alapértelmezett 0000 vagy 1234). Műsorok zárolásához korhatár-besorolás alapján válaszd ki a Korhatár besorolás menüt, ahol be- és kikapcsolhatod a funkciót (off/12+,16+ or 18+). Csatornák teljes zárolásához válaszd ki a Csatornazárolás menüpontot, ahol kiválaszthatod, mely csatornákat szeretnéd zárolni.
 6. Hogyan változtathatom meg a PIN-kódomat a Philips S8 médiabox? A Menüben, a Vezérlő beállítások alatt találhatóak a smart kártya menük, ahol megváltoztathatod PIN-kódodat. Javasoljuk, hogy változtasd meg az alapértelmezett PIN-kódot, miután beállítottad a gyermekzárfunkciót, hogy beállításaidat is védd gyermekeid elől.
 7. Hogyan állíthatom be a gyermekzár funkciót a Philips M5 médiaboxon? Lépj be a menübe, válaszd ki a Hozzáférés Vezérlés pontot és írd be a PIN-kódot (alapértelmezett 0000 vagy 1234). Műsorok zárolásához korhatár-besorolás alapján válaszd ki a Korhatár menüt, ahol kiválaszthatod a korhatárt. Csatornák teljes zárolásához válaszd ki a Csatorna Zárolás menüt, ahol kiválaszthatod, mely csatornákat szeretnéd zárolni. Valamint beállíthatod, milyen gyakran kérje a PIN-kódot (mindig, egyszer, soha).
 8. Hogyan változtathatom meg a PIN-kódomat a Philips M5 médiaboxon? A PIN Kód Üzemmód MENÜ alatt található a PIN Kód megváltoztatása menü. Ne feledd, hogy a régi PIN-kódodra is szükség lesz a megváltoztatáshoz. Javasoljuk, változtasd meg az alapértelmezett PIN-kódot, miután beállítottad a gyermekzárfunkciót, hogy beállításaidat is védd gyermekeid elől.
 9. Hogyan változtathatom meg a PIN-kódomat a Philips DVR médiaboxon? A PIN-kód beállítások MENÜ alatt megtalálod a PIN-kód megváltoztatása pontot. Ne feledd, hogy a régi PIN-kódodra is szükséged lesz a megváltoztatáshoz. Javasoljuk, változtasd meg az alapértelmezett PIN-kódot, miután beállítottad a gyermekzárfunkciót, hogy beállításaidat is védd gyermekeid elől.
 10. Mi az új kártya PIN-kódja? Az új kártya PIN-kódja alapbeállításként 1234, melyet bármikor megváltoztathatsz. Ehhez kérjük, kövesd a médiaboxodnak megfelelő felhasználói útmutatót, melyet a weboldalunkon is megtalálsz: /ugyfelszolgalat/letoltheto-dokumentumok
 11. Hogyan frissítem a kártyámat vagy állítom vissza PIN-kódomat? A szolgáltatások fülön kattints a „Televízió” gombra. Itt lehetséges a kártya frissítése vagy a PIN-kód visszaállítása. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a pontos kártyaszámot kell kiválasztani az eredményes frissítéshez vagy a PIN-kód visszaállításához. Kérjük, előbb ellenőrizd kártyaszámodat.

Műszaki Kérdések

Kapcsolatba lépnél velünk?

Már ügyfél vagyok

My Direct One fiók

Belépek/Regisztrálok

Még nem vagyok ügyfél

Kérdésem van!

Kérdésem van!

DIRECT ONE Chat

 • Ma

 • Üdvözöljük a Direct One oldalán
 • Direct One előfizető?

 • Igen

  Nem

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


  Elfelejtettem felhasználónevem
  Elfelejtett jelszó
  Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
  Még nem vagyok Direct One előfizető

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot