Általános kérdések

 1. Több előfizetéses csatornám is hiányzik, mi a teendőm? Kérjük ellenőrizd, hogy a hiányzó csatorna benne van-e jelenlegi csomagodban. Amennyiben igen, frissítsd kártyádat My Direct One fiókodban vagy kapcsoljon a Prime csatornára, hogy készüléked letölthesse az engedélyező jelet.
 2. Hiányzik egy csatorna, ami nem tudom, hogy benne van-e az előfizetésben. Mi a teendő? Csatornakiosztásunkat megtekintheted itt. Az előfizetési csomagodat pedig számládon és My Direct One fiókodban tudod ellenőrizni.
 3. Hetente leáll a szolgáltatás, ha pár napig nem használom a szolgáltatást? Mit tegyek? Frissítsd kártyádat a My Direct One fiókodon belül - a Szolgáltatások menüpont alatt - könnyen és bármikor. A művelet sikeressége érdekében kérjük, győződj meg a sorozatszámok helyességéről és a frissítés során a készülék legyen áram alatt.
 4. Hibát jelentettem be és azt az ígéretet kaptam, hogy a szerelő keresni fog. Mikorra várható a javítás? Hibabejelentéseddel kapcsolatban a kijelölt szerelő telefonon fog keresni, vele tudod egyeztetni a kiszállás és javítás tervezett időpontját.
 5. Hibát jelentettem be és futáros kiszállítást kértem. Mikorra várhatom az új eszközt? A megbízott futárszolgálat fogja egyeztetni veled a kiszállítás időpontját, hogy a hibabejelentéstől számítva lehetőség szerint 48 órán belül - de maximum 72 órán belül - megkapd a csere készüléket. A kézbesítés hétköznapokon 08:00-17:00 óra között várható, de külön egyeztetéssel lehetőség van ettől eltérni és a futárszolgálat raktárában átvenni a készüléket. Hétvégén és hivatalos ünnepnapokon nincs kiszállítás.
 6. Futáros mediabox cserét kértem, de nem ért el a futár telefonon. Mit tegyek? Amennyiben egyeztetni szeretnél velük, az alábbi GLS központi telefonszámon teheted meg, a címzetteknek fenntartott ügyfélszolgálati elérhetőségen munkanapokon 7:00 – 20:00 között: +36 1 802 0265 vagy +36 20 890-0660
 7. Rossz időjárási körülmények miatt nincs TV adás, hogy tudok tévét nézni? Ha vihar, hó, vagy egyéb körülmény miatt nincs, vagy akadozik a TV adás, használd az ingyenes Direct Now applikációt okos tévédén, mobilodon, tableteden, vagy számítógépeden, és az élő műsorok mellett, filmeket és sorozatokat is streamelhetsz a videótárból - bárhol, bármikor.

Beltéri Egység / Távirányító

 1. Hiányzik néhány csatorna. Hogyan nézhetem őket újra? Először is győződj meg róla, hogy az érintett csatornákat továbbra is tartalmazza előfizetésed. Amennyiben igen, a mediaboxban elhelyezett smart kártya frissítést igényelhet. A frissítés nem is lehet egyszerűbb, rövid útmutatónkat követve kedvenc csatornáid pillanatok alatt újra működni fognak:

  - Lépj be a My Direct One fiókodba

  - A felső navigációs sorban kattints a Szolgáltatások menüre

  - Válaszd ki a frissíteni kívánt eszköz számát

  - Végül kattints a Frissítés gombra
 2. A nyaralómban nem működik a tévé. Mit tegyek? Ha a szolgáltatást hosszabb ideje nem használtad, előfordul, hogy a szolgáltatás visszaállításáért frissítened kell a smart kártyádat:

  - Lépj be a My Direct One fiókodba

  - A felső navigációs sorban kattints a Szolgáltatások menüre.

  - Válaszd ki a frissíteni kívánt eszköz számát

  - Végül kattints a Frissítés gombra

  Ha nincs My Direct One fiókod, kapcsold a mediaboxodat a Prime csatornára és várj 15 percet, míg a jel frissül.

 3. Frissítettem a kártyát vagy visszaállítottam a PIN-kódot My Direct One fiókomban, a problémák viszont továbbra is fennállnak. Kérjük, bizonyosodj meg arról, hogy a megfelelő kártyaszámot választottad a művelethez. Ha a probléma továbbra is fennáll, hívd ügyfélszolgálatunkat a 1214-es telefonszámon.
 4. Prémiumcsatorna megrendelése esetén szükséges-e a televíziókészülék vagy a mediabox hangolása? Nem, a mediabox a műholdas kapcsolat révén automatikusan megjeleníti a megrendelt csatornát.
 5. "Ön nem jogosult a csatorna megtekintésére" hibaüzenet jelenik meg, mit tegyek? Kérjük ellenőrizd, hogy a hiányzó csatorna benne van-e jelenlegi csomagodban. Amennyiben igen, frissítsd kártyádat My Direct One fiókodban vagy kapcsoljon a Prime csatornára, hogy készüléked letölthesse az engedélyező jelet.
 6. Minden csatorna hiányzik, Nincs jel hibaüzenet észlelhető. Miért van ez? A Nincs jel hibaüzenet esetén győződj meg róla:

  1. hogy nincs külső zavaró tényező (például időjárási viszontagság vagy a jelet zavaró fizikai akadály) mely befolyásolja a vétel minőségét
  2. az antennakábel megfelelően van-e csatlakoztatva
  3. illetve hogy a TV készülék a megfelelő bemenetre van-e állítva.

  Amennyiben ezek egyike sem áll fenn, hívd ügyfélszolgálatunkat a 1214-es telefonszámon.
 7. Mit tegyek, ha nem működik a teletext? Ez a jelenség a mediabox meghibásodását jelzi, a készülék szervízelésére van szükség.
 8. Mit kell tennem, amennyiben mediaboxom nem tölti le a csatornakiosztást? Amennyiben a mediabox nem tölti le az új csatornakiosztást, azt manuálisan szeretnéd újrahangolni, vagy programhelyhez kapcsolódó hibaüzenetet észlelsz, akkor, kérjük, végezd el a berendezés újratelepítését a használati útmutatóban leírtak szerint.
 9. Mit tegyek, ha a Scart (Euro-AV) csatlakozón keresztül nincs hang, illetve csak az egyik hangcsatorna hallható? Mivel ez egy elég nagy méretű csatlakozó 21 érintkezővel, ezért könnyen előfordulhat, hogy takarítás közben a televízió, videomagnó, vagy a mediabox mozgatásakor elmozdul, részlegesen kicsúszik a televízióból, a videóból, vagy a mediaboxból. Ilyenkor eltűnhet a kép, illetve a hang. Igazítsd meg a Scart (Euro-AV) csatlakozót a mediabox hátulján, ha ez nem segít, akkor a televíziókészülék hátulján is.
 10. Mit tegyek, ha nem működik távirányítóm? Lehetséges, hogy lemerültek az elemek a távirányítóban és ki kell cserélni őket. Amennyiben az elemcsere nem oldja meg a problémát, hívd ügyfélszolgálatunkat a 1214-es telefonszámon.
 11. Mit tegyek, ha a műsorfelvétel hibásan működik? 1. Ellenőrizd, hogy a bal oldali tunerben van-e antenna kábel, esetleg nem lazult-e meg. (Ha szemben állunk a mediaboxszal, akkor a hátul lévő 2 antennabemenet közül a balra eső.)
  2. Ellenőrizd, hogy nem telt-e be a készülék tárhelye.
  3. Amennyiben betelt, töröld azokat a műsorokat, amelyekre nincs szükséged.
 12. Hogyan állíthatom a csatornákat magyar nyelvre? Kaon:
  A távirányítón nyomja meg a Menü gombot. Válaszd ki a Rendszerbeállítások menüpontot. Ezen belül legyen a Hangsáv nyelve a következő választott opció. Válaszd ki a magyar nyelvet. Nyomja meg 3 alkalommal a Back gombot a menüből való kilépéshez.

  HUMAX UD-FOX:
  A távirányítón nyomd meg a menü gombot. Válaszd ki föntről az első lehetőséget (Egyéni beállítások). Ezen belül legyen a Nyelv beállítása a következő választott opció. Válaszd ki a Magyar nyelvet.

  Philips DSR 8111:
  Nyomd meg a menu gombot a távirányítón. Most a főmenüt látod. Válaszd a Beállítások menüpontot az nyílszerű pozicionáló gombokkal. Nyomd meg az OK -t. A Beállítások menüt látod. Válaszd ki a Felhasználói beállítások pontot a nyílszerű pozicionáló gombokkal. Nyomd meg az OK gombot. Az Elsődleges Hangsáv és Másodlagos Hangsáv opciót a nyílszerű pozícionáló gombokkal állítsd Magyar nyelvre.

  Philips DSX 6010:
  A választásod szerinti menünyelv beállításához hívd elő az e-menüt az OPTS gomb megnyomásával. A képernyőén megjelenik a Főmenü. A Le és Fel gombokkal válaszd ki a Kiválasztott nyelvek menüpontot és nyomd meg az OK gombot. A képernyőén megjelenik a Kiválasztott nyelvek menü. A Le és Fel gombokkal válaszd ki a Hang nyelve menüpontot és nyomja meg az OK gombot. A képernyőjén megjelenik a Hang nyelve menü. A Le és Fel gombokkal jelöld ki a választásod szerinti csatorna nyelvet és nyomja meg az OK gombot. Nyomd meg az OPTS gombot.

  Philips DSR 4101:
  Nyomd meg az Options gombot. A nyelvkiválasztás menü jelenik meg. Ha nem a hang nyelve menüpont van kiemelve, használd a Jobbra illetve a Balra gombot a kiemeléshez. Nyomd meg a Fel vagy a Le gombot, hogy ki tudd választani a kívánt nyelvet. Nyomd meg az OK gombot választásod megerősítéséhez, vagy a BACK gombot, ha változtatás nélkül szeretnél kilépni a menüből.

Kép és hang

 1. Mit tegyek, ha nincs kép csak hang? Ellenőrizd a TV és a mediabox távvezérlőjén a hangerőt. Kérjük győződj meg róla, hogy biztosan nem rádiócsatornára váltottál és ezért nincsen kép. Ha ezek közül egyik sem okozta a problémát, akkor húzd ki az áramforrásból a mediaboxot, majd helyezd ismét áram alá.
 2. Mit tegyek, ha problémát tapasztalok a hang minőségével? Néhány másodpercre áramtalanítsd a készüléket, és igazítsd meg az összekötő kábelek mindegyikét.
 3. Mit tegyek, ha a televíziókészüléken hiányzik valamelyik szín? A mediabox Euro-AV csatlakozóján keresztül nem csak összetett videojel, hanem RGB jel is érkezik a televíziókészülékbe annak érdekében, hogy a kép minősége a lehető legjobb legyen. Amennyiben a csatlakozó valamelyik színjelet továbbító lába nem, vagy rosszul érintkezik, a szín hiányzik a képből. Igazítsa meg az Euro-AV csatlakozót a mediabox hátulján, ha ez nem segít, akkor a televíziókészülék hátulján is.
 4. Mit kell tennem, ha bekockásodik a kép, vagy egy-egy csatorna eltűnik néhány percre? Ennek a jelenségnek több oka lehet. A kockásodásért leggyakrabban az extrém időjárási körülmény a felelős. Jégeső, sűrű hóesés, esetleg vastag hó-, illetve jégfelhő árnyékolhatja a jelet, ami miatt akadozhat a kép és akár egy adó sem látható vagy a televíziónk képernyője néhány percre elsötétedik.

  Előfordulhat, hogy a mediabox hibásodik meg vagy az antenna elmozdul. A Direct One hivatalos szerelői az antenna beüzemelésére egy év garanciát vállalnak, így a legjobb megoldás, ha az antenna elmozdulása esetén kihívják a beüzemelést végző szerelőt vagy kapcsolatba lépnek ügyfélszolgálatunkkal a 1214-es számon.
 5. Mit tegyek, ha a televízió képernyőjét nem tölti ki teljesen a kép, a képernyő egyik, vagy mindkét oldalán vastag fekete csík látható? Ellenőrizd a képernyőformátumot – széles képernyő esetén 16:9, normal képernyő esetén 4:3 az ajánlott képarány.
 6. Mit tegyek, ha nem láthatóak a műsorok, nincs infobox/hibafelirat? Lehetséges, hogy kontakthibáról, vagy érintkezési hibáról van szó. Kérjük, ellenőrizd a csatlakozók helyes érintkezését.
 7. Mit tegyek, ha vétel közben egy-egy másodpercre törik, illetve kimerevedik a kép? A jelenséget okozhatja a mediabox hibája, a kültéri egység nem megfelelő beállítása, meghibásodott vevőfej vagy időjárási viszontagságok. A hiba kivizsgálása érdekében vedd fel a kapcsolatot a beüzemelést végző szerelővel vagy ügyfélszolgálatunkkal a 1214-es telefonszámon.
 8. Mit tegyek, ha bizonyos műsorok helyén sötét a képernyő? Kérjük ellenőrizd, hogy a hiányzó csatorna benne van-e jelenlegi csomagodban. Amennyiben igen, frissítsd kártyádat My Direct One fiókodban vagy kapcsoljon a Prime csatornára, hogy készüléked letölthesse az engedélyező jelet.

Gyerekzár / PIN kód

 1. Nem tudom a mediaboxom és smart kártyám PIN kódját, hol találom? A mediaboxod és smart kártyád típusát ellenőrizd My Direct One fiókodban. Az egyes típusokhoz tartozó alapértelmezett PIN kódok - amennyiben nem változtattad meg - a következők:
  1. Philips 6010 - Irdeto smartkártya 1234 vagy 0000
  2. Philips 4101 - Irdeto smartkártya 1234 vagy 0000
  3. Humax UD Fox - Nagravision kártya 0000
  4. Humax HD - Irdeto smartkártya 1234 vagy 0000
  5. Kaon HD - Conax smartkártya 1234 vagy 0000
  6. Philips DVR - Nagravision kártya 0000
 2. Mire kell ügyelnem gyermekeim tévénézési szokásaival kapcsolatban? Fontos, hogy a gyermekek ne üljenek mindennap órákat a képernyő előtt. Jó, ha a napi rutin csak egy vagy két kedvenc, kihagyhatatlan műsort tartalmaz. Természetesen nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is fontos.
 3. Honnan tudhatom, hogy egy program megfelelő gyermekeim számára? A korhatár-besorolás egy rendszer, ami tartalmuk szerint besorolja a filmeket, sorozatokat, műsorokat különböző csoportokba. A körökkel jelölt osztályozás azt a célt szolgálja, hogy a szülők tisztában legyenek az egyes tartalmak veszélyes és káros hatására a gyermekek szellemi fejlődésére. A korhatár besorolásában segítenek a különböző jelölő karikák, de még jobb, ha együtt nézzük a gyerekkel kedvenc műsorát. Így pontos képet kaphatunk, hogy miről szól a mese, sőt, a végén közösen meg is beszélhetjük a műsor kapcsán esetlegesen felmerült kérdéseket. A közös tévézés és a látottak átbeszélése segít a kicsiknek, hogy könnyebben fel tudják dolgozni a történeteket és minden esetben pozitív élményt kapjanak. A meséknek nagyon hasznos szerepük van a gyerekek fejlődésében, nem csak szórakoztatnak, hanem nevelnek is. Segítségükkel a kicsik megtanulják átlátni az emberi kapcsolatokat, megfelelő minőségű mesék esetén bővíti a szókincsüket és formálja az identitásukat
 4. Mely csatornák közül választhatok a Direct One kínálatából a gyermekem számára? A Direct One műholdas tévészolgáltatás kínálatában kimondottan gyerekeknek szóló csatornák találhatóak, amelyek minden korosztálynak nyújtanak koruknak megfelelő szórakoztató és oktató műsorokat. Javasoljuk, ügyelj arra, hogy gyermeked milyen műsort néz, mivel a gyerekeknek szánt műsorokat talán a gyermekednek nem megfelelő programok követhetik.
 5. Hogyan változtathatom a televíziónkat gyermekbaráttá? A Direct One műholdas TV szolgáltatásban a gyerekzár funkció segítségével, PIN-kóddal zárolni tudsz bizonyos műsorokat korhatár-besorolás alapján vagy akár teljes csatornákat is. Választhatsz állandó vagy időszakos zárolást is. A beállítás függhet a készülék típusától. A következő részben megtalálhatók az instrukciók a Direct One által biztosított mediaboxra. Ha saját készüléket használsz, javasoljuk, hogy nézd meg a készülékhez tartozó használati utasítást.
 6. Hogyan állíthatom be a gyerekzárat a Philips S8 mediaboxon? Nyomd meg a MENÜ gombot a mediabox távirányítóján és válaszd ki a Beállítások alatt a Vezérlő beállítások menüpontot, majd üsd be a PIN-kódot (alapértelmezett 0000 vagy 1234). Műsorok zárolásához korhatár-besorolás alapján válaszd ki a Korhatár besorolás menüt, ahol be- és kikapcsolhatod a funkciót (off/12+,16+ or 18+). Csatornák teljes zárolásához válaszd ki a Csatornazárolás menüpontot, ahol kiválaszthatod, mely csatornákat szeretnéd zárolni.
 7. Hogyan változtathatom meg a PIN-kódomat a Philips S8 mediaboxon? A Menüben, a Vezérlő beállítások alatt találhatóak a smart kártya menük, ahol megváltoztathatod PIN-kódodat. Javasoljuk, hogy változtasd meg az alapértelmezett PIN-kódot, miután beállítottad a gyermekzárfunkciót, hogy beállításaidat is védd gyermekeid elől.
 8. Hogyan állíthatom be a gyermekzár funkciót a Philips M5 mediaboxon? Lépj be a menübe, válaszd ki a Hozzáférés Vezérlés pontot és írd be a PIN-kódot (alapértelmezett 0000 vagy 1234). Műsorok zárolásához korhatár-besorolás alapján válaszd ki a Korhatár menüt, ahol kiválaszthatod a korhatárt. Csatornák teljes zárolásához válaszd ki a Csatorna Zárolás menüt, ahol kiválaszthatod, mely csatornákat szeretnéd zárolni. Valamint beállíthatod, milyen gyakran kérje a PIN-kódot (mindig, egyszer, soha).
 9. Hogyan változtathatom meg a PIN-kódomat a Philips M5 mediaboxon? A PIN Kód Üzemmód MENÜ alatt található a PIN Kód megváltoztatása menü. Ne feledd, hogy a régi PIN-kódodra is szükség lesz a megváltoztatáshoz. Javasoljuk, változtasd meg az alapértelmezett PIN-kódot, miután beállítottad a gyermekzárfunkciót, hogy beállításaidat is védd gyermekeid elől.
 10. Hogyan változtathatom meg a PIN-kódomat a Philips DVR mediaboxon? A PIN-kód beállítások MENÜ alatt megtalálod a PIN-kód megváltoztatása pontot. Ne feledd, hogy a régi PIN-kódodra is szükséged lesz a megváltoztatáshoz. Javasoljuk, változtasd meg az alapértelmezett PIN-kódot, miután beállítottad a gyermekzárfunkciót, hogy beállításaidat is védd gyermekeid elől.
 11. Hogyan frissítem a kártyámat vagy állítom vissza PIN-kódomat? A My Direct One fiókodban a Szolgáltatások fülön kattints a Televízió gombra. Itt lehetséges a kártya frissítése vagy a PIN-kód visszaállítása. Kérjük, a művelet előtt ellenőrizd kártyaszámodat.

Kapcsolatba lépnél velünk?

Már ügyfél vagyok

My Direct One fiók

Belépek/Regisztrálok

Még nem vagyok ügyfél

Kérdésem van!

Kérdésem van!

DIRECT ONE Chat

 • Ma

 • Üdvözöljük a Direct One oldalán
 • Direct One előfizető?

 • Igen

  Nem

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


  Elfelejtettem felhasználónevem
  Elfelejtett jelszó
  Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
  Még nem vagyok Direct One előfizető

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot