A Direct One-ról

Internetkapcsolattal kinyílik a világ, és szeretteinket is közelebb érezhetjük magunkhoz

Az internet általános terjedésével az idősebb generáció is kezdi felfedezni, hogy mi mindent tartogat számára ez a különleges technológia. Egyre több nagyszülő hívja online a külföldön tanuló unokáját vagy más családtagjait, és azon sem lepődünk meg, ha kedvenc süteményünk nem a családi receptkönyv, hanem egy-egy gasztronómiai blog alapján kerül az asztalra.

A UPC Direct, amely műholdas TV-szolgáltatásai mellett már szélessávú internetet és telefonszolgáltatást is kínál, most néhány hasznos tippel szeretné segíteni a világhálón barangoló nagymamákat és nagypapákat.

Az internet egyik nagy előnye, hogy segítségével legtöbbször plusz költség nélkül, korlátlanul beszélhetünk szeretteinkkel. Ehhez csupán mindkét félnek internetkapcsolatra van szüksége, ami a UPC Direct szélessávú szolgáltatásának köszönhetően már országszerte elérhető. Az online kapcsolattartás egyik legegyszerűbb formája az e-mailezés, amihez csupán egy néhány kattintással létrehozható postafiókra van szükségünk.

A vezetékes telefonálás természetesen még mindig az egyik legnépszerűbb módja, hogy beszéljünk szeretteinkkel, érdemes azonban ezt a szolgáltatást internetes, sőt akár TV-s előfizetéssel is kombinálni a kedvezőbb ajánlatokért, ahogy ez már a UPC Directnél is egyszerűen megtehető. Egy nagyon népszerű internetes eszköz a szeretteinkkel való kapcsolattartásra a Skype. Ha letöltjük ezt az ingyenes programot, amelyhez csak egy mikrofon szükséges, máris élőben beszélhetünk családtagjainkkal - függetlenül attól, hogy milyen messze vannak tőlünk. Amennyiben beszélgetőpartnerünket látni is szeretnénk, bekapcsolhatjuk a webkamerát is, ami a legtöbb számítógépben már beépített alapfelszereltség.

A legjobb ötletek a közösségi médiából

A Facebookot már bizonyára senkinek nem kell bemutatnunk. Ezt a remek platformot azonban nem csak arra lehet használni, hogy kapcsolatot tartsunk szeretteinkkel, fotókat osszunk meg, illetve üzeneteket váltsunk, hanem érdeklődési körünk szerint szinte bármit megtalálhatunk itt, ha a keresőmezőbe beírunk egy kulcsszót. Íme, néhány hasznos oldal:

Az internet színes kikapcsolódási lehetőségeket is kínál

Keressünk rá kedvencünkre, és nosztalgiázzunk egy kicsit a rég nem hallott dallamokkal például a Youtube.com-on! Meglepődünk majd, hogy mi mindent találunk a világhálón. Sőt, kedvenc zenecsatornáinkat, például a Sláger TV-t is felkereshetjük az interneten, hogy kicsit többet megtudjunk az előadókról és akár bele is hallgassunk a műsorokba.

Fotóinkat könnyedén látványos családi albumba rendezhetjük ingyenesen letölthető programokkal (pl. jalbum.net/hu/), amit karácsony közeledtével akár egyedi ajándék gyanánt ki is nyomtathatunk szeretteinknek.

Mindezen ötletek természetesen csak egy kis szeletei annak, hogy mi mindenben lehet segítségünkre a világháló. Tudni szeretnénk, hogy meddig tart nyitva a szomszédos posta, vagy hogyan változott a vonatmenetrend? A Google böngésző (www.google.hu) mindenre tudja a választ!

Vásárlás otthonról, kényelmesen

Mindemellett még a vásárlásban is segítségünkre lehet az internet. A virtuális boltként üzemelő webshopokban kényelmesen, otthonról nézelődhetünk a termékek között, és ha megtetszik valami, gyakran házhozszállítással is megrendelhetjük.

Egy megbízható internetkapcsolattal tehát új világot fedezhetünk fel, és mindennapi életünket könnyebbé, szórakoztatóbbá tehetjük. Akkor sem kell megijednünk, ha problémánk adódik a számítógép és a világháló használatával, hiszen számos, kifejezetten az idős korosztálynak szóló tanfolyam közül választhatunk, ahol mindezeket szakmai segítséggel sajátíthatjuk el.

„Kutatások szerint az idősebbek egyre nyitottabban állnak az internethez. A KSH 2012-es felmérése szerint például az 55 év felettiek több mint 70%-a használ napi rendszerességgel internetet Magyarországon. Szeretnénk, ha a UPC Direct szolgáltatásainak köszönhetően ez az arány tovább növekedne, főleg azokban a háztartásokban, ahol a kombinált megoldásokra is nyitottak. Célunk, hogy kortól függetlenül bárki könnyedén élvezhesse nem csak a televízió, hanem a vezetékes telefon és szélessávú internet előnyeit is”- osztotta meg tapasztalatait Jim Helfgott, a UPC DTH S.à r.l. marketing és értékesítési alelnöke.

Sajtó

DIRECT ONE Chat

 • Ma

 • Üdvözöljük a Direct One oldalán
 • Direct One előfizető?

 • Igen

  Nem

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


  Elfelejtettem felhasználónevem
  Elfelejtett jelszó
  Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
  Még nem vagyok Direct One előfizető

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot