KÜLTÉRI EGYSÉG, AMELY A MŰHOLDAT FÜRKÉSZI

A műholdas tévé a műhold felé irányított (0.8° nyugati irány) kültéri parabolaantennával fogott jeleket használja fel – ezért nincs szükség hozzá vezetékes infrastruktúrára a ház vagy háztömb szomszédságában. Az antenna műholdvevőhöz való csatlakoztatásán kívül némi kábel és egy tévékészülék szükséges. Egyszerűen hangzik, mégis annyira bonyolulttá válhat a szakavatatlan kezekben. Éppen ezért hoztuk létre megbízható és profi szakértő szerelői csapatunkat, hogy segíthessenek neked a gyors és könnyed beüzemelésben, az antenna szakszerű üzembe helyezésében.

#

PROFI BEÜZEMELÉS A MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSÉRT

A Direct One szolgáltatásokat profi szerelők üzemelik be. Interaktív térképünk segítségével könnyen megtalálod a hozzád legközelebbi partnerünket, akinél meg is rendelheted a szolgáltatást. Kérjük vedd figyelembe, hogy az alap beüzemelés díja 2 médiaboxig 8000 Ft*, melyért cserébe profi, minőségi és megbízható szolgáltatást kapsz. A telepítéskor kollégánk egy előre egyeztetetett időpontban kimegy hozzád, a felmérést és a konzultációt követően az ágazati szabványoknak megfelelően beüzemeli a műholdas berendezést, és megmutatja neked, hogyan működik új tévészolgáltatásod.

#

MINDEN, AMIT A BEÜZEMELÉSRŐL TUDNI LEHET

Az alap beüzemelési díj, amely 8000 Ft tartalmazza: a kiszállási díjat, konzultációt szerelés előtt a kiépítés felmérése alapján, az antenna és a kültéri egység felszerelését, maximum 2 beltéri egység (mediabox) üzembehelyezését és funkcióinak bemutatását számodra.
Az alábbi helyekre biztosítjuk a kültéri egység felszerelését:

 • Házfalra (fali tartóval - árbóccal, dübelekkel és csavarokkal, 20m vezetett Coax kábellel, kábelcsatlakozókkal és a beltéri eszköz installálásával és működésének ismertetésével). Amennyiben a házfal könnyen megközelíthető és maximum 5 méter magas.
 • Ferdetetőre meglévő antenna árbóc és tetőcserép-helyettesítő esővédő lemez esetén (rögzítő bilinccsel, 20m vezetett Coax kábellel, kábelcsatlakozókkal és a beltéri eszköz installálásával és működésének ismertetésével). A kiépítés helyének könnyen megközelíthetőnek kell lennie.
 • Erkélyre történő szerelés (erkély tartóval – árbóccal, rögzítő bilincsekkel, dübelekkel és csavarokkal, 20m vezetett Coax kábellel, kábelcsatlakozókkal és a beltéri eszköz installálásával és működésének ismertetésével). A kiépítés helyének könnyen megközelíthetőnek kell lennie.

Ezt a szerelési munkálatot kb. 1.5 óra alatt végezi el munkatársunk. A beüzemelési díj ún. Alap szerelés (amelyet a lenti táblázat foglal magában) a következő tételekre terjed ki:

 • Beltéri egység – mediabox: a megrendelt csomagodnak megfelelő számú beltéri eszköz és azok telepítése,
 • Kiváló minőségű Triax, Inverto, Amico, gyármányú műholdvevő fej, a megfelelő típusú és számú beltéri egységhez alkalmazkodva,
 • Műhold antenna és tartozékai (hátsó szerelvény – bilincs – az árbochoz történő rögzítéshez, csavarokkal, fejtartó a szerelvények és csavarok),
 • Antenna fali tartó, dübelek (szigetelt fal esetén a hosszabb tiplit és csavart az alap szerelési díj nem tartalmazza, ez további díj ellenében kivitelezhető), csavarok,
 • 20 méter Koax kábel RG6, 2x árnyékolású (Dualshield),
 • F-csatlakozók.

A szerelés során a kábeleket nem a falban rejtjük el, hanem a falon kapcsokkal rögzítve esztétikusan helyezzük el. A szereléshez kapcsolódó kiépítési és beüzemelési díjat és anyagköltségének egy részét részben átvállaljuk, ezzel járulva hozzá, hogy olcsóbban juthass hozzá a szolgáltatásunkhoz.

ALAP BEÜZEMELÉSI DÍJAINK
1 médiabox esetén
8.000 Ft
2 médiabox esetén
8.000 Ft
3 médiabox esetén
11.000 Ft
4 médiabox esetén
14.000 Ft

A telepítés során azonban van néhány kivétel, amire nem tudnak szerelőink felkészülni, illetve további eszközre / erőforrásra van szükségük, ezért ezek növelik a beüzemelési díjat:

 • ha beton padló vagy födém fúrásához gyémánt fúróra van szükség
 • ha a távolság az antenna és a beltéri egység között nagy, további kábelre és jelerősítőre van szükség

Viszont, ha a fent említett alap beüzemelési költségen felül extra igényed lenne, további anyagra és szolgáltatásra is szükség lehet, úgy kérjük, számolj azzal, hogy szerelőnk számára a helyszínen további díjat kell fizetned.

BEÜZEMELÉSI EXTRÁK

Vannak olyan esetek, ahol az adottságok és ügyfeleink elvárásai további feladatok elvégzését és anyagok használatát teszik szükségessé az alap szerelésen felül. Ilyenek például az alábbiak:

 • tetőárbócot felállítani tökéletesen illeszkedő cserépvédő lemezzel, vagy
 • 20m-nél hosszabb kábelezést, esetleg jelerősítő igénybevételével,
 • tökéletesen rejtett elvezetést kábelcsatornában.

Az extra feladatok elvégzésére mindig megkérheted profi és megbízható a szakembereinket. Ha a technikus ütemterve ezt megengedi, és ha a szükséges anyagok rendelkezésére állnak, ezt azonnal meg is teszi. Ha ez nem lehetséges, akkor egy újabb időpontot egyeztet majd veled, és újból felkeres.

A kiépítéssel, beüzemeléssel kapcsolatos extra feladatok elvégzését és annak költségeit kérjük, egyeztesd közvetlenül a szerelővel.

Az Alap szerelés keretei között elvégzett beüzemelés hosszú évekre kitűnő minőségben biztosítja a szolgáltatásunk igénybevételét. Viszont vannak esetek, amikor a kültéri egység, kábelezés, antenna megsérül vagy elállítódik (pl. erős szél miatt), illetve a műholdra való szabad rálátás meghiúsul (pl. fa nő az antenna elé). További díj ellenében elvégzett munka a kültéri egység, kábelezés, antenna garanciális javításán felül végzett tevékenység is (pl. külső mechanikai behatás során az antenna elmozdult, a kültéri egység vagy a kábelezés megsérült).

Célunk az, hogy az átláthatóságot biztosítsuk a plusz feladatok elvégzésével kapcsolatban is. Fontos tudnod, hogy az extra feladatok munkadíja2.500 Ft/15 perc ill. az extra kiszállás 5.000 Ft/alkalom, ezen felül pedig szerelőinkkel külön állapodj meg az anyagdíjakkal kapcsolatban.

#

DIRECT ONE Chat

 • Ma

 • Üdvözöljük a Direct One oldalán
 • Direct One előfizető?

 • Igen

  Nem

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


  Elfelejtettem felhasználónevem
  Elfelejtett jelszó
  Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
  Még nem vagyok Direct One előfizető

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot