Filmek és sorozatok iskolakezdésre
Vissza a hírekhez

Vissza az iskolapadba: filmek és sorozatok, melyekkel könnyebb lesz az iskolakezdés

2023. 09. 18.

Elszállt egy újabb nyár, és eljött az ideje annak, hogy a gyerekek visszaüljenek az iskolapadba. Ez az időszak sosem egyszerű, és sokszor a nemcsak a kicsiket és a kamaszokat, de a szülőket is megviseli.

Éppen ezért a Direct One most hozott pár kiváló filmet és sorozatot, melyek segíthetnek abban, hogy könnyebb legyen megbirkózni azokkal a nehézségekkel, amelyekkel az iskolapadba való visszatérés járhat.

Első fecskék: tabudöntögető sorozat az online zaklatásról

Az Első fecskék egy ukrán drámasorozat, ami az online zaklatás témakörét járja körül. A történetben öt középiskolás fiatalt ismerhetünk meg, akik online zaklatásnak vannak kitéve, és sem szülői támogatásra, sem más segítségre nem számíthatnak. Ennek következtében az egyik lány öngyilkos lesz.

Az Első fecskék arra ösztönzi a fiatalokat, hogy sose hagyják szó nélkül a zaklatást és kérjenek segítséget, ha problémájuk van, vagy ha bántják őket. Különösen érdekes lehet ez most szeptemberben, amikor a gyerekek visszatérnek az iskolapadba, és sokaknak közülük újból szembe kell néznie ezekkel a problémákkal.

az első fecskék 2. évada

Sajnos ez a téma napjainkban egyre aktuálisabbnak számít, köszönhetően a közösségi médiának és az online életnek. A sorozat első és második évada hamarosan elérhető a Direct Now alkalmazásban.

Precious – A boldogság ára: megindító történet az iskolai bántalmazásról

A Precious – A boldogság ára című film szintén az iskolai bullying témájával foglalkozik. A főszereplő Precious Jones zárkózott lány, akit az iskolában folyamatos verbális bántalmazás ér, otthon pedig kegyetlen anyja terrorizálja. Amikor felcsillan a lehetősége annak, hogy átkerüljön egy alternatív iskolába, a lány azonnal kap az alkalmon, önző édesanyjának azonban más tervei vannak.

A film rendkívül drámai és megható módon mutatja be az iskolai bullying problémáját, emellett megmutatja a fiataloknak azt, hogy mindig van remény, és a zaklatókkal szembeni harcot sohasem szabad feladni. Ezen kívül rávilágít arra, hogy minden ember értékes, és sosem szabad valakit első látásra megítélnünk.

Egyetemi évek: a felnőtté válás nehézségei egy zavaros időben

Az Egyetemi évek szintén filmdráma, azonban nem az iskolai zaklatás témakörével foglalkozik. A középpontban a hatvanas évek politikailag zavaros, szexuálisan túlfűtött időszaka áll, és az egyetemi hallgatók izgalmakkal és feszültséggel teli mindennapjait mutatja be.

A főhős a sorkötelezettség elől menekül az egyetemi életbe, ahol a drogok, a szex és a politikai mozgalmak bűvöletébe kerül. Az Egyetemi évek megmutatja, hogy sokszor mennyire nehéz a felnőtté válás kapujában álló fiataloknak megtalálniuk a céljaikat és beilleszkedni a társadalomba.

Könnyedebb tartalmak kicsiknek: hogy senki se unatkozzon suli után

Ha iskolakezdés, akkor a Direct One természetesen a legkisebbekre is gondol. A gyerekek számára több szórakoztató tartalom, elsősorban animációs filmek garmada érhető el a videótárban, hogy az iskolában töltött idő után picit visszakerülhessenek a mesék csodavilágába.

A videótárban elérhető tartalmak mellett visszanézhetőek többek között a Disney Channel, a Nickelodeon alkotásai és a Magyar Televízió gyerekműsorai is, így egészen biztos, hogy a suli után sem a kicsik, sem a nagyok nem fognak majd unatkozni, ha a Direct One-t választják.

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot