kultikus magyar filmek érkeznek a Direct One kínálatában
Vissza a hírekhez

Ősszel ismét kultikus magyar filmek érkeznek a Direct One kínálatába

2023. 10. 20.

Az idei ősz a magyar filmek szerelmeseinek kedvez. A Direct One ugyanis olyan kultikus klasszikusokat tűz műsorra, amelyek egy egész ország kedvencei.

a brigad sorozat

Októberben és novemberben így nemcsak azoknak érdemes a képernyőre tapadnia, akik újra néznék régen látott kedvencüket, hanem azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a magyar filmművészet remekeivel. Tarts velük, megmutatjuk, miért hangolódj a Direct One-ra!

Kopaszkutya: élet a kádári kultúrpolitika idején

Az egyik, talán legizgalmasabb alkotás, amely ősztől a Direct One kínálatában is elérhető, nem más, mint Szomjas György filmje, a Kopaszkutya. A zenés szatíra egy rockzenekar történetét meséli el. A címszereplő Colodardo zenekar ugyan félig-meddig kitalált,  tagjai a P. Mobil és a Hobo Blues Band közismert állandó vagy vendégzenészei.

A Deák Bill Gyula főszereplésével készült alkotás középpontjában a Kádárkor-béli kultúrpolitika, valamint az ezzel szemben álló fiatalos energia áll. Mindez Szomjas György sajátos rendezői stílusával megfűszerezve.

Eszkimó asszony fázik: bepillantás a nyolcvanas évek művészvilágába

Egy másik lenyűgöző film, amely ősztől a Direct One kínálatát színesíti, a Xantus János által rendezett Eszkimó asszony fázik című kult-klasszikus. A több nemzetközi díjjal elismert 1983-as alkotás témája egy különös szerelmi háromszög, melyen keresztül többek közt bepillantást nyerhetünk a nyolcvanas évek budapesti művészvilágába.

Ez nem véletlen, hiszen a rendező, Xantus János szoros kapcsolatban állt a kor underground művészeivel, akik közül többen szerepelnek is a filmjeiben, így az Eszkimó asszonyt sokan egyfajta kordokumentumnak tekintik.

Könnyű testi sértés: az emberi kapcsolatok mélysége

A Könnyű testi sértés Szomjas György másik kultikus filmje, melyben Eperjes Károly játssza a főszerepet. A film egy drámai történetet mesél el egy börtönből szabadult férfiről, barátnőjéről és annak új barátjáról.

Az 1983-ban bemutatott film az emberi kapcsolatok mélységeit járja körbe, bemutatva a lélek erejét és annak sérülékenységét, valamint a korabeli lakáshiányból fakadó konfliktusokra és élethelyzetekre reflektál.

Te rongyos élet: a vidéki beilleszkedés nehézségei

A Te rongyos élet egy 1983-ban készült magyar filmszatíra, Bacsó Péter rendezésében. Az 1951-ben játszódó történet középpontjában Sziráky Lucy, ünnepelt primadonna áll, akit egykori férje arisztokrata származása miatt kitelepítenek, ezért derékba törik a karrierje. Lucy vidéken megtapasztalja a paraszti életet,  a beilleszkedés pedig megy egyszerűen. De Lucy vérbeli színésznő és igazi nő, aki hamarosan megtalálja a megfelelő hangot az őt csodáló férfiakkal.

A film nemcsak szórakoztató, de emlékezetes alkotás is, melynek köszönhetően 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé.

Jób lázadása: megindító történet egy embertelen korszakból

A Gyöngyössy Imre és Kabay Barna által rendezett Jób lázadása egy megindító és tanulságos történet.  Jób és felesége, Róza egy Tisza menti faluban él. Az idősödő zsidó házaspár, miután már hét gyermekét eltemette, a közeli városka árvaházából örökbe fogad egy szőke, keresztény kisfiút. Rá szeretnék hagyni majd mindazt, amit egész életükön át gyűjtöttek. De 1943-at írunk, és a történelem kegyetlenül átírja hármójuk történetét.

A főszerepben Zenthe Ferenc látható, aki, mint mindig, itt is felejthetetlen alakítást nyújt.

Álmodozások kora: egy útkereső nemzedék filmje

Az Álmodozások kora Szabó István első játékfilmje, mely a 60-as évek nemzedékének útkeresését mutatja be. A film főszereplői, Bálint András és Béres Ilona, akik játéka tökéletesen megidézi az korszellemet. Képesek visszarepíteni a nézőket egy olyan időszakba, amikor még az álmok és a remények formálták a jövőt.

Tarts velünk a Direct One-on és nézd a legjobb magyar klasszikusokat!

Ezen alkotások visszatérése a képernyőkre nem csupán egy egyszerű filmnézés lehetőségét kínálja. Valóságos utazás a magyar filmművészet aranykorába. A Direct One segítségével ezek a kultikus alkotások most újra életre kelnek.

Ne hagyd ki a lehetőséget, és fedezd fel velünk a hazai filmművészet gyöngyszemeit az őszi szezonban!

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot