Megint divatba johet a flangalas? Irany a varos a NatGeo-val!
Vissza a hírekhez

Újra divat a flangálás: irány a város a NatGeo-val!

2021. 09. 16.

Számos építészeti, természeti és kulturális kincs található minden városban, csupán el kell sajátítani a kószálás, vagyis a flangálás művészetét, ahogyan a franciák is tették! A kínálatunkban is elérhető  National Geographic csatorna a városok kedvelőinek és a tanulni vágyóknak különleges, négy hetes műsorfolyamot állított össze, amely során otthon, a kanapén ülve ismerhetitek meg a legmenőbb külföldi városokat.

City Stunt

 

A koronavírus az utazási szokásokat is megváltoztatta, hiszen többen választották a magyarországi úticélokat és bizonyára közületek is sokan döntöttek úgy, hogy inkább a saját városukban néznek körbe A flâneur, vagyis a városban céltalanul sétáló, kóborló ember a 19. századi Franciaország egyik fontos szimbóluma. A bámészkodás, a ráérős tempóban való sétálás, vagyis a flangálás lehetővé teszi a mindennapi élet megfigyelését, és a város érdekességeire való rácsodálkozást is: azaz a flangáló tulajdonképpen utazó szemmel tekint a saját városára és rácsodálkozik a város kincseire.

Varos kincsei

 

A National Geographic csatorna a városok kedvelőinek és a tanulni vágyóknak különleges, négy hetes műsorfolyamot állított össze, amely során a tévé képernyői előtt külföldi városokat is megismerhetnek a nézők. A városokra és az építészetre koncentráló műsorok szeptember 23-tól október 15-éig lesznek láthatóak a 119-es progamhelyen, illetve a Direct Now alkalmazásban is megtalálható NatGeo csatornán.  Ebben a kiemelt időszakban olyan prémium műsorokat nézhettek meg, mint a Városépítők, illetve a Top 10 – Az építészet remekművei. Mindemellett láthatjuk a régi kedvenceket is: a Megastadionok, az Elhagyott építmények, az Elveszett városok nyomában és a Mentsük meg Velencét című műsorokat is!

Elveszett varosok

 

A Városépítők epizódjaiban nyomon követhetjük a nagyvárosok kihívásait. Nápolyra például egy aktív tűzhányó jelent veszélyt, a „világ legélhetőbb városaként” ismert Melbourne-nek a beköltözők nagy száma okoz gondot, Tokió és New York pedig – sok másik várossal együtt – a globális felmelegedés következményeitől retteg. A gondolatébresztő sorozat a Föld nyolc ikonikus metropoliszának gondjait, sikereit, problémáit és megoldásait tárja elénk. A Top 10 – Az építészet remekművei a nagyvárosi építészetet mutatja be, leginkább a terekre, parkokra és a legkiválóbb, legszebb építészeti megoldásokra fókuszálva.

Varosepitok

 

Érdemes követnetek Facebook oldalunkat is, mert szeptember 20. és 26. között nyereményjátékban vehettek részt a sorozat kapcsán, és a tiétek lehet az értékes nyeremények egyike!

 

A National Geographic csatorna az online TV felületen, illetve a mobilra, tabletre, laptopra és okostévére letölthető Direct Now alkalmazásban is elérhető, így úton-útfélen követhetitek az izgalmas dokufilmeket. Az  alkalmazásban megtalálható National Geographic videótár pedig további színes tartalmakat kínál: ezen a felületen több száz órányi, lélegzetelállító felvételekkel illusztrált ismeretterjesztő, akárhányszor újrajátszható tartalom vár benneteket. Az app a content store-okban, a Google Play-ről és az App Store-ból tölthető le.

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot