Meghatározó női karakterek a képernyőn
Vissza a hírekhez

Meghatározó női karakterek a képernyőn

2024. 01. 27.

Míg a szórakoztatóipart korábban a férfiak uralták, addig az utóbbi években egyre nagyobb figyelem irányul a film- és tévésorozatok esetében az erős női karakterekre. Ma már egyre több olyan szereplővel találkozhatunk, akik nem csak a cselekmény alakulására vannak nagy hatással, de jellemükkel a nézők szívét is képesek meghódítani.

sorozatmaraton az applikációban direct one január

Mutatunk néhány olyan erős női karaktert, akik minden szempontból kiemelkedőnek számítanak, és sokakat inspirálhatnak, motiválhatnak, vagy egyszerűen csak szórakoztathatnak.

Margot Robbie nem az a Barbie, akit elsőre gondolnál

Margot Robbie neve már önmagában is garanciát jelent a színvonalas alakításra. A színésznő azonban a Barbie filmben olyasmire vállalkozott, amit korábban nem is gondoltunk volna: azt a híres játékfigurát testesíti meg, ami lánygyermekek millióira volt hatással.

Ám nem akármilyen formában, hiszen a filmbeli karakter egy igazi, öntudatra ébredt nő, akinek a szépség és a divat mellett saját személyiségfejlődése a legfontosabb. A vásznon látható figura jóval több egyszerű, klisés, sztereotip szerepnél: erős és magabiztos nő, aki kreativitásával, kitartásával és emberségével inspirálja a nézőket.

Amennyiben még nem láttad a Barbie filmet, van egy jó hírünk számodra! A Direct Now alkalmazásban a visszanézhető funkció segítségével ez a 2023 végén hatalmas sikert aratott mozi is elérhetővé vált!

Ridley Road, avagy egy erős nő küzdelme a gonoszsággal szemben

A Ridley Road a második világháború utáni Nagy-Britanniában erősödő neonácizmussal szemben fellépő zsidók koalíciójának küzdelmeit eleveníti fel. Főszereplője egy antiszemitizmus ellen harcoló nő, a széria Vivien Epstein lebilincselő történetét meséli el.

A fiatal zsidó nő mindent kockára tesz a meggyőződéséért és azért a férfiért, akit szeret. Vivien karaktere rámutat arra, hogy a szeretet és az emberség a legnehezebb időkben is nagy értékek. Elszántan küzd a társadalmi igazságtalanságok ellen, és inspiráló példa arra, hogy egyetlen személy is hatalmas változásokat lehet képes elindítani társadalmi szinten.

Amennyiben még nem láttad a sorozatot, érdemes minél hamarabb pótolnod. A Direct Now alkalmazással szerencsére ezt bármikor, bárhol megteheted.

Igazán ütőképes karakterek

Ha erős női karakterekről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül azok mellett sem, akik fizikai erejüket tekintve nyújtanak kiemelkedő teljesítményt a vásznon. Ilyenek a Harcosok völgye című film főszereplői, akik egytől egyig híres női harcművészek.

A mozi az underground harcművészetek világába nyújt betekintést. Ebben a bűntől sem mentes közegben a főszereplők nemcsak fizikai erővel, de erkölcsileg is képesek helytállni, és megmutatják, hogy az igazság mindig diadalmaskodik.

Amennyiben úgy érzed, hogy egy kis akcióra és adrenalinra van szükséged, a Harcosok völgye kiváló választás lehet számodra. Ha pedig a Direct Now-t választod, akár azonnal bele is vetheted magad a sűrűjébe!

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot