Közel hozzuk a komolyzene varázslatos világát
Vissza a hírekhez

Közel hozzuk a komolyzene varázslatos világát

2022. 07. 18.

Előbb-utóbb a legtöbb ember életében elérkezik az a kor, amikor érdeklődni kezd a klasszikus zene világa, hangzása iránt, hiszen érzi annak nyugtató, relaxáló hatását – a kínálatunkban ekkor ott lesz kéznél a Stringray Classica, a világ prémium komolyzenei televíziós csatornája, mely évente 50 világpremiert és lenyűgöző dokumentumfilmeket kínál nézőinek. Most ráadásul öt szerencsés nyertes megnézheti a Magyar Állami Operaház Varázsfuvola című csodálatos előadását július 28-án Facebook-nyereményjátékunknak köszönhetően!

Felejthetetlen klasszikus zenei utazás a Stingray Classicával

Kínálatunkban hosszú évek óta jelen van a Stingray Classica, hiszen a klasszikus zene, az opera, a balett, és csatorna egyéb rangos produkciói, dokumentumfilmjei rengeteg nézőt vonzanak. A csatorna klasszikus zenei előadásait a legnagyszerűbb és legismertebb koncerttermekben, fesztiválokon és operaházakban rögzítették, ilyen helyszínek a Carnegie Hall, a Royal Concertgebouw, a Luzerne Festival, a Teatro alla Scala vagy épp a San Francisco Opera.

Fontosnak tartjuk, hogy a klasszikus zene világa mindenki számára elérhető legyen – akkor is, ha még csak ismerkedünk ezzel a műfajjal és akkor is, ha már szakértői vagyunk a klasszikus zenének, operának és balettnek. A csatorna egyedülálló és exkluzív klasszikus zenei műsorokat kínál: premiereket, népszerű és inspiráló előadásokat, ritka dokumentumfilmeket és exkluzív interjúkat – de archívumában időtálló, korábbi előadásokat is megtalálni.

Idén júliusban sem maradnak bemutatók nélkül a Stingray Classica nézői: a barokk kor két nagy remekműve, Antonio Vivaldi és George Frideric Händel zeneszerzők alkotásai kerülnek bemutatásra. Július 18-án 21:00 órakor a Teatro La Fenice zenekara és kórusa Alessandro De Marchi vezetésével adja elő Vivaldi egyetlen fennmaradt oratóriumát, a Juditha triumphans-t, míg július 25-én Händel Rinaldo című műve kerül bemutatásra, amelyet a Bertrand Cuiller vezette Le Caravansérai zenekar ad elő.

A komolyzene kisimítja az idegeket

Sokszor hallani, hogy a kisbabákat megnyugtatja a komolyzene – pedig nem csak rájuk, hanem a felnőttekre is jótékony hatással van a klasszikus zene, ezért a szakértők szerint időnként mindenképp érdemes a popzenéről komolyzenére váltani. A komolyzene az idegrendszer kisimítása mellett segít a fókuszálásban, remek kikapcsolódást nyújt, javítja az agyműködést és a memóriát, valamint növeli a kreativitást. Érdemes hát kikapcsolódásként a Stringray Classica csatornára kapcsolni.

Sőt, a Stringray Classica csatornával együttműködésben most nem csak a nézők otthonába visszük el a klasszikus zenét, hanem akár az Operába is nyerhetnek jegyeket a Varázsfuvola július 28-i előadására. A nyereményjáték július 15-én indul és öt darab páros belépő talál gazdára azok közül, akik helyesen válaszolnak a Facebook oldalunkon feltett komolyzenei kérdésre.

varazsfuvola

Kínálatunkban más zenei stílusok rajongói is megtalálhatják kedvenc tartalmaikat, emellett egyéb Stringray csatornákon is követhetnek klasszikus zenei koncerteket, előadásokat, filmeket.

Természetesen a klasszikus zenei csatorna a Direct Now alkalmazásban is elérhető, ezért az előfizetőink bárhol, bármikor, akár egy hétvégi utazás vagy nyaralás alatt is megtekinthetik kedvenc koncertjeiket, balettelőadásaikat. Az alkalmazással már összesen 84 csatorna nézhető mobiltelefonon, tableten, laptopon vagy okostévén, ráadásul senki nem marad le egyetlen premierről sem, mert az alkalmazásban a premier időpontjától kezdődően 7 napig visszanézhetők, illetve újraindíthatók a műsorok, a folyamatosan bővülő videótárban pedig egyre több extra videós tartalom kap helyet.

A Direct Now alkalmazás további előnye, hogy egyszerre 5 műsort nézhetünk 5 különböző eszközön, így a család minden tagja egyidőben követheti a saját kedvencét. Míg a gyerekek a mesecsatornákat, a tinik a zenecsatornákat, szüleik akár a klasszikus zenei csatornákat kísérhetik figyelemmel a nyaralás ideje alatt is – ilyenkor is szükség lehet egy kis relaxációt elősegítő zenére. Az alkalmazás az előfizetőknek ingyenesen elérhető – több mint 20 ezer előfizető már aktívan használja az applikációt és élvezi annak minden előnyét.

DIRECT ONE Chat

 • Ma

 • Üdvözöljük a Direct One oldalán
 • Direct One előfizető?

 • Igen

  Nem

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


  Elfelejtettem felhasználónevem
  Elfelejtett jelszó
  Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
  Még nem vagyok Direct One előfizető

 • Igen

 • Nem

 • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot