Férfi kézilabda-Európa-bajnokság
Vissza a hírekhez

Kézilabda-Európa-bajnokság és egyéb izgalmak – nézd velünk a legjobb sportműsorokat!

2022. 04. 02.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, úszó-világbajnokság, női kézilabda-Európa-bajnokság – ha te is sportrajongó vagy, és drukkolsz a kedvenc csapatodnak, idén sem maradsz program nélkül! A Direct One műholdas és online tévén velünk követheted a legizgalmasabb mérkőzéseket.

Az M4 csatornán például mindig képben lehetsz, ha nézni szeretnéd az ősszel megrendezésre kerülő női kézilabda-Európa-bajnokság selejtezőit. A legjobb szakkommentátoroktól minden izgalmas részletet megtudhatsz, legyen szó a felkészülésről, az egyes játékosok vagy csapatok esélyeiről, vagy egyéb kulisszatitkokról.

Ha pedig lemaradtál volna valamelyik eseményről, vagy szívesen visszanéznéd a legjobb passzokat, gólokat, és a legizgalmasabb utolsó métereket a futópályán vagy a medencében, videotárunkban számos sportműsor közül válogathatsz! Egyedül,  haverokkal, otthon, a buszon vagy akár a vonaton – csak rajtad múlik, mit választasz.

kezilabda

A Direct One csapata is nagy érdeklődéssel követi az idei kézilabda Európa-bajnokságot, és te is velünk nézheted valamennyi meccset élőben, online, vagy műholdas tévén. A Direct Now applikáció segítségével újra is élheted a mérkőzések izgalmait!

A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság január 13. és 30. között zajlott le, de érdemes visszanézned a meccseket, hiszen valódi klasszisok játszottak a Magyarországon, illetve Szlovákiában a két ország által közösen megrendezett EB-n. Az idei bajnokság a koronavírus járvány miatt a szokásosnál is izgalmasabbnak bizonyult, hiszen rendszerint az utolsó pillanatban derült ki, ki léphet végül pályára, így minden szempontból meglepetésekkel teli mérkőzésekben volt részünk.

Eleinte úgy tűnt, hogy a magyar csapat végig menetelhet a döntőig, hiszen elképesztő csatában, az utolsó másodpercekben szerzett góllal 31-30-ra nyertünk Portugália ellen, és így még volt esélyünk arra, hogy továbbjussunk az Európa-bajnokság B csoportjában, ám a magyar válogatott végül kiesett és a 15. helyen végzett. Ezzel együtt érdemes visszanézned a magyar meccseket, hiszen izgalomból nem volt hiány, és ki tudja, talán az elkövetett hibákból is le lehet vonni néhány hasznos tanulságot.

Ha pedig a többi, nem magyar részvétellel zajlott meccset is megnéznéd, ajánljuk, hogy keress rá a horvát-norvég összecsapásra, ahol a horvát válogatott türelmes támadójátékkal, kétszeri hosszabbítás után végül 29-28-ra legyőzte az esélyesebbnek tartott Norvégia csapatát. Érdemes figyelni Magnus Jöndal és Domagoj Duvnjak kiváló játékát, ha pontos passzokat, és határozott, magabiztos sportteljesítményt szeretnél látni.

A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságot végül Svédország nyerte meg, ezért feltétlenül keress rá a svéd-spanyol döntőre is. Az előző két kontinenstornán győztes Spanyolország megküzdött a svédekkel, hiszen a meccs teljes ideje alatt legfeljebb két gólnyi különbség volt az ellenfelek között. A svéd csapatból különös figyelmet érdemel Niclas Ekberg, akinek a győztes gólt köszönhették a bajnokok, illetve a meccs legjobbja, a svéd kapus, Andreas Palicka is.

Az idei férfi kézilabda-Európa-bajnokságról tehát a svéd csapat térhetett aranyéremmel haza, a spanyoloknak meg kellett elégedniük a kevésbé fényesen csillogó ezüsttel, a dobogó legalsó fokára a pedig a dánok léphettek fel. Őket követte a francia, a norvég, az izlandi és a német csapat.

De ezzel még nem ért véget a kézilabda szezon, hiszen csak most jön a női kézilabda-Európa-bajnokság, a selejtezők pedig már javában zajlanak. A 2022-es labdarúgó-világbajnokság miatt a szokásos decemberi időpontnál korábban, már november 4 és 20 között sor kerül az EB-re, a rendezők pedig Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró lesznek. A címvédő Norvégia csapata mindenképpen nagy esélyes, és biztosak lehetünk abban, hogy szívós játékkal mindent beleadva küzdenek majd a győzelemért.

De nem kell féltenünk a magyar csapatot sem, ha küzdőszellemről van szó. Márciusban két pörgős selejtező meccset is végigizgulhattunk, a magyar női kézilabda-válogatott mindkét esetben Spanyolországgal mérte össze az erejét. A tatabányai és santanderi találkozókat megelőzően a mieink szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir is tudatában volt annak, hogy a két összecsapás valódi fokmérő lesz, amely megmutatja, hogy hol tart a két épülőfélben lévő, de már a felkészülés időszakában is a világ elitjébe tartozó csapat.

A tatabányai találkozó különösen izgalmasnak bizonyult, egészen az utolsó percekig minden jel arra mutatott, hogy meglesz a magyar győzelem, de végül sajnos a magyar női kézilabda-válogatott 30-28-ra kikapott Spanyolországtól.

A magyar női kézilabda-válogatott santanderi mérkőzését is mindenképpen érdemes visszanézned, hiszen nagyon szoros játékról van szó. A mieink szerencsére 30-27-re győzni tudtak Spanyolország vendégeként a selejtezők negyedik fordulójában, és ezzel bizony nagy lépést tettek a csoportelsőség felé.

kezilabda jatekos

A tavaly októberi, és a 2022 márciusi selejtezők után még áprilisban sor került a selejtezők 5-6. és egyben utolsó fordulóira is. A májusban induló férfi kézilabda Bajnokok Ligája olyan rangos mérkőzésekkel várja a sportág rajongóit, mint a Flensburg-H - Barcelona, a PSG - Kiel vagy a Telekom Veszprém - Aalborg. A Direct One sportcsatornáival biztos nem fogsz egyikről se lemaradni.

A kézilabda mellett természetesen számos egyéb sportműsort is megtalálsz a Direct One csatornáin, legyen szó fociról, úszásról vagy akár díjugratásról. Kiválasztott Direct One csomagodtól függően a Digi Sport 1 HD, az Arena 4 HD, a Fishing & Hunting, a Sport 1 HD, a Sport 2, az Auto Motor Sport, és az Extreme Sports Channel műsorai közül is válogathatsz. Az M4 Sport természetesen minden csomagunkban megtalálható, itt követheted például a Tour of Hungary kerékpár bajnokságot, a Triatlon világbajnoki sorozatot és az OTP vagy a Merkantil Bank Liga foci mérkőzéseit is, de belenézhetsz az Utánpótlás Magazinba, a Sporthíradóba, a Boxutcába és a Fradi TV-be is. A többi csatornán is jobbnál jobb műsorok közül válogathatsz: a Digi Sporton például vár rád a Félelem nélkül című autósmagazin, a Sportlövő Magazin és persze rendszeresen jelentkezik a Sport 24 hírműsor is.

Válogass a korábbi sportműsorok közül, vagy nézd az élő adást ahol és amikor csak szeretnéd – a döntés a te kezedben van, az izgalom és a kikapcsolódás pedig a Direct One-nal mindig garantált.

 

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot