Vissza a hírekhez

Inspiráló filmek, melyekben a nőké a főszerep

2024. 05. 08.

Sokak szerint egy évben egyetlen nap is elég arra, hogy megünnepeljük a hölgyek teljesítményét, akik az élet számos frontján képesek egyidejűleg helytállni. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy a nők ennél többet érdemelnek, és nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy időről időre elismerjük őket.

Éppen ezért a videótárunkban is sok olyan film elérhető, melyben a főszerep a hölgyeké. Ebben a bejegyzésben ezek közül mutatunk be néhányat, amelyek nemcsak izgalmasak, de inspirálóak és elgondolkodtatóak is egyben, és nemtől függetlenül bárki számára tanulságosak lehetnek.

Sylvia: egy erős és eltökélt művésznő élete

sylvia plath direct one

A 2003-as Sylvia című film a Sylvia Plath költő és Ted Hughes közötti valós kapcsolatot dolgozza fel, mely Plath 1963-as, tragikus öngyilkosságával végződött. A film Plath tehetségének kibontakozását, küzdelmeit a depresszióval és kapcsolatának összetettségét egyaránt bemutatja.

Bár a Sylvia már nem újkeletű alkotás, azonban annál lehengerlőbb időtöltés mindenki számára, aki nyitott a drámai történetekre. Intenzív és lenyűgöző, valós történeten alapuló mű, amelynek a főszereplője egy erős és eltökélt nő, aki hatalmas kihívásokkal néz szembe az életben. Megrendítő képet ad egy tehetséges, ám zavart művészről és munkájának hatásáról.

A szabadság választása: történet az egyéniség diadaláról

A szabadság választása egy 20. század elején játszódó, nagyszabású kosztümös dráma, mely Leonie Gilmour írónő kontinenseket és kultúrákat átívelő utazásait meséli el egy háborúk által sújtott korban. Leonie Gilmour, a fiatal független nő ki akar törni a korabeli nőkre szabott szerepkörből, ami nem sok szabadságot kínálna neki. Félelmet nem ismerve hajszolja az alkotói szabadságot és a boldogságot.

Ez az út eleinte végeláthatatlanul rögösnek bizonyul, azonban a végére az eltökélt művésznőnek sikerül a bátorság és az alkotói szenvedély szimbólumává válnia. A Leonie olyan, inspiráló történet, amely nemcsak a főszereplő segítségével mutatja be a női nemben rejlő erőt és kitartást, hanem más karaktereken keresztül is, akik mind különböző kihívásokkal és dilemmákkal néznek szembe.

Kivonulás: hogyan kell a nehéz helyzetekben is erősnek maradni

A Kivonulás egy lebilincselő életrajzi dráma, melynek főszereplője Ana egy tragikus esemény kapcsán találkozik újból zsidó féltestvérével. Ana húsz esztendővel ezelőtt vándorolt ki Izraelből, hátrahagyva tizenéves fejjel világra hozott lányát. Most azonban elhatározza, hogy visszatér hazájába, hogy újra találkozzon vele, az idő és a politikai helyzet azonban nem a legalkalmasabb erre. A kormány éppen kiköltözteti a zsidó telepeseket a gázai otthonaikból, így a nőnek fokozódó politikai és társadalmi káosz közepette kell helytállnia és megmentenie saját lánya életét.

A titkárnő: egy kis lazítás a komoly témák után

Végül evezzünk kissé vidámabb vizekre A titkárnő című vígjátékkal. A film főszereplője a huszonéves Lee, aki egy elmegyógyintézeti kezelést követően szülővárosában próbál új életet kezdeni. Hamarosan sikerül is elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában, mint titkárnő. Újdonsült főnökével azonban kapcsolatuk hamar túljut a szokásos főnök-alkalmazott viszonyon.

A titkárnő egy szórakoztató romantikus vígjáték, ami megmutatja, hogy a nők élete sokszor nem egyszerű, a kitartás és a nehézségek humorral történő kezelése azonban sok inspirációt adhat.

Amennyiben a felsorolt filmek felkeltették az érdeklődésedet, a Direct One videótárában bármikor, bárhonnan elérheted őket, rengeteg egyéb, izgalmas tartalommal együtt.

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot