hozzád melyik filmes karakter áll legközelebb?
Vissza a hírekhez

Bosszúszomjas politikus, érzékeny lelkű rendőr vagy feminista ügyvédnő - hozzád melyik karakter áll legközelebb?

2022. 01. 27.

Jamie Foxx 14 napra leragasztotta a szemét, hogy minél hitelesebben formálja meg a 7 éves kora óta vak zenészlegendát, Ray Charlest. Adrien Brody legtöbb tulajdonát, így a lakását és a kocsiját is eladta, szélsőséges diétába kezdett, és két táskával Európába költözött, hogy a Zongorista című filmben hitelesen alakítsa Wladyslaw Szpilman lengyel zsidó zenészt, akit a II. világháborúban a varsói gettóban tartottak fogva. Lady Gaga a Gucci ház forgatása alatt gyakorlatilag Patrizia Reggianiként élte mindennapjait, és végül csak pszichológus segítségével tudott „kiszabadulni” a szerepéből, és megbirkózni a démonaival. Bizony vannak színészek, akik a „method acting” módszerre esküsznek, és eggyé válnak az általuk játszott karakterrel a forgatás alatt – és néha még azután is. Mások, mint például Jennifer Lawrence elutasítanak mindenféle átváltozást. A színésznő ugyanis Az éhezők viadala szerepéért sem volt hajlandó törékeny és alultáplált nővé változni, hiszen úgy gondolta, hogy a fiatal lányok olyanok akarnak majd lenni, mint ő. Inkább úgy döntött, hogy ő – és az általa megformált karakter is – legyen inkább gyönyörű, egészséges és sportos. Abban azonban a legtöbb színész egyetért, hogy munka közben szívesen bújnak izgalmas karakterek bőrébe, és örömüket lelik abban, hogy a lehető legkülönbözőbb személyiségekként próbálhatják ki magukat.

melyik filmes karakter lennel

Nem kell azonban színésznek lenni ahhoz, hogy az ember magáénak érezzen egy karaktert. Biztos te is érezted már magad úgy egy akciófilm után, hogy egy hegyet is el tudnál hordani a hátadon, vagy éppen egy romantikus történet végén a könnyeidet morzsolgattad, hiszen egészen beleélted magad a főszerepelő világába. A koronavírus járvány alatt különösen jól esik kicsit kilépni a valóságból, és sorozatnézés közben egy egészen más személy bőrébe bújni, aki utazik, bulizik, szerelmes, vagy éppen nyomoz.

Hogy melyik karakter áll hozzánk igazán közel, azt nem csak az aktuális hangulatunk, hanem a személyiségünk is meghatározza. A Direct One-nál készítettünk neked egy rövid tesztet, és néhány kérdés megválaszolása után eláruljuk, hogy melyik sorozatot érdemes nézned az online vagy a műholdas tévén. Mária Terézia vagy Jeanne d’Arc lennél inkább? Vadvízi evezéssel töltenéd a szabadidődet, vagy pihennél egy erdei házikóban? És ha egy állat bőrébe bújnál, mi lenne az? Oroszlán, vagy talán vadmacska? Ha elutazhatnál a világ bármely tájára, melyik országot választanád? A hamisítatlan dolce vitát Olaszországban, vagy inkább jöhet egy western-kaland Amerikában? A válaszaid alapján megmutatjuk, hogy nyolc, a Direct One sorozataiból ismert karakter közül melyik áll a legközelebb hozzád személyiséged alapján, és kinek a története való igazán neked!

Talán már hallottál a Moscow Noir című sorozatunkról. Az 1999-ben, Moszkvában játszódó svéd thriller Tom Blixen befektetési bankár életét mutatja be, aki a túlélésért harcol az orosz oligarchákkal és politikusokkal. Ám Tom mellett egy erős női karakterrel is megismerkedhetünk: Olga Ukolova intelligens, független és önfejű – és ebben talán éppen rád hasonlít! Olga számára a család mindennél fontosabb, és képes még saját magát is veszélybe sodorni azért, hogy a kislánya és a férje semmiben ne szenvedjen hiányt.

Moscow Noir

Ha úgy érzed, kicsit előrébb tartasz, mint mások, és nem félsz a járt utat elhagyni a járatlanért, akkor lehet, hogy Jeanne Chauvin karaktere áll hozzád a legközelebb. Jane-t az 1900-as évek zűrzavaros Párizsban játszódó francia kosztümös thriller, a Paris Police 1900 ikonikus alakjaként ismerheted meg. Jogásznak tanult, nőként mégsem lehet ügyvéd. Feminista, aki a nők jogaiért küzd. Amikor a francia elnök a szeretője karjai között leli halálát, az utcákon tombol a rasszizmus, az antiszemitizmus és a nők elleni erőszak, Jane úgy érzi, tennie kell valamit. Úgy dönt, hogy segít egy nyomozónak felgöngyölíteni a szövevényes bűnügyet, és közben egyre komolyabb nehézségekkel szembesül. Ha szerinted az eszes és bátor nők előtt nincs leküzdhetetlen akadály, érdemes megismerkedned Jeanne Chauvin történetével!

paris police jeane

A Direct One díjnyertes és igényes sorozatai természetesen nem csak izgalmas női, hanem bonyolult férfi karaktereket is felvonultatnak. Ilyen például Slade alakja Az ötödik című sorozatban: egy elérhetetlen, hűvös, karizmatikus férfi, aki megdobogtatja a női szíveket, magánélete pedig egyéjszakás kapcsolatokban merül ki. Ez a kíméletlenül őszinte, nyers figura azonban bármire képes, hogy megvédje azokat, akiket szeret, még az erőszaktól sem riad vissza. Ha szívesen elmerülnél egy James Bond-szerű karakter izgalmas kalandjaiban, akkor neked való Az ötödik című sorozat. Harlen Coban, a kilencszeres New York Times bestseller-író tollából származó krimi négy régi jó barát életét mutatja be egy sorsdöntő időszakban, amikor egyikük régen eltűnt öccsének DNS-ét megtalálják egy nyomozás helyszínén. Barátság, szerelem, árulás és négy különböző férfi karakter – Az ötödik epizódjai bőven tartogatnak számodra is meglepetéseket!

Az otodik direct one

Mondták már rólad, hogy határozott személyiség vagy, egy született vezető, aki ért az emberek nyelvén? Ha igen, akkor a Direct One sorozatai közül a francia Kártyavárként is emlegetett politikai thriller, a Baron Noirt érdemes nézned, hiszen Philippe Rickwaert karaktere igazán közel áll hozzád. Philippe tapasztalt politikus, emellett jó apa és barát is. Mint mindenki, ő is hibázik néha, de éppen ez teszi igazán emberivé és szerethetővé. Bár Philippe tapasztalt politikus, karrierjét a baloldal elnökjelölt tönkreteszi a saját győzelme érdekében. Philippe úgy dönt, hogy nem hagyhatja annyiban az ügyet, és bosszúra esküszik – amivel akarva-akaratlan számtalan bonyodalomba keveredik, és az ellenségei mellett a saját démonjaival is meg kell küzdenie.

Baron Noir karakter

Ha Te is kíváncsi vagy arra, hogy díjnyertes sorozataink közül melyiket érdemes nézned, és melyik az a karakter, amely leginkább közel áll hozzád, kattints, és válaszolj néhány kérdésre! A csak nálunk látható, Canal+ gyártású európai sorozatokban nem fogsz csalódni, sőt, exkluzív és országos premierekhez is hozzáférhetsz, akár a műholdas, akár az online tévét választod! A Moscow Noir, a Paris Police 1900, Az ötödik, a Baron Noir és sok más sorozat mellett januárban újdonsággal is jelentkezünk. A Bízz bennem című drámából megtudhatod, vajon hogyan boldogul egy magát orvosnak kiadó ápolónő. Tarts tehát velünk, szakadj ki a mindennapokból, és vesd bele magad a kalandokba a kedvenc sorozataiddal!

 

 

 

 

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot