Gyermekkorunk kedvencei
Vissza a hírekhez

Gyermekkorunk kedvencei: a magyar filmek, amiken generációk nőttek fel

2023. 07. 17.

Ó, azok a csodálatos hetvenes évek! Sokak szerint a magyar film ekkor élte a virágkorát, ami nem véletlen, hiszen ebben az időben rengeteg utánozhatatlan hangulatú alkotás született. Többek közt azok a gyerekfilmek is, amelyek már generációk óta képesek mosolyt csalni az arcunkra. A Direct One idén nyáron műsorra tűzi neked a legjobb hazai gyerekfilmeket, amikben egyvalami közös: akár nosztalgiával, akár az újdonság erejével, de mindenképp érdemes látnod őket! Most megmutatjuk, miért érdemes júliusban a Direc One-ra hangolódnod!

gyermek korunk kedvenc tv műsorai

Égigérő fű (1979)

Az Égigérő fű 1979-ben bemutatott magyar film, amely Janikovszky Éva Málnaszörp és szalmaszál című regényéből készült. Főszereplője Misu, a kisfiú, aki nyári vakációját nagymamája bátyjánál, Dezső bácsinál tölti.

A bérház egyik lakója, Poldi bácsi, a parkőr épp nyugdíjba készül, és folyton azt emlegeti, mennyire fog hiányozni neki a szép zöld gyep, melyet munkája során mindennap látott. Misu elhatározza, hogy Poldi bácsi nyugdíjba vonulásának napjára begyepesíti a bérház udvarát. Tervéhez pedig minden követ megmozgat és összes ismerősét beszervezi.

Az Égigérő fű kedves történet arról, mire képes az összefogás. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is sokat tanulhatnak belőle és jókat szórakozhatnak rajta.

Hahó, Öcsi! (1971)

A film főszereplője a Balogh család legfiatalabb tagja, Öcsi, aki apró csínytevéseiről híres. Egy pajkos húzása után szülei bezárják a fürdőszobába, ahol megjelenik Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe, akik Öcsi segítségére sietnek.

A fiú elhatározza, hogy elmegy szerencsét próbálni, és időt szerez a szülei számára, akik mindig rohannak. Ám hiába megy el az Óragyárba, ott nem tudnak segíteni neki. Végül azonban eljut Bergengócia királyához, és a hétfejű sárkánnyal is megvív.

A Hahó, Öcsi! egy igazi, varázslatos mesefilm, ami kicsik és nagyok számára egyaránt remek szórakozás a nyári szünidő legforróbb napjain. Megmutatja, hogy a rohanó világunkban is vannak csodák, csupán oda kell figyelnünk rájuk a mindennapokban.

Keménykalap és krumpliorr (1978)

Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a Keménykalap és krumpliorr minden idők egyik legnépszerűbb magyar gyerekfilmje. Kevesen tudják, de külföldön is nagy siker lett, több, mint tíz ország vette meg a vetítés jogait.

Nem véletlenül, hiszen minden megtalálható benne, ami az önfeledt nyári szórakozáshoz szükséges. Rejtély, nyomozás és rengeteg nevetés. Képes lehet-e megoldani a Vadliba Örs az állatkertből eltűnt kismajmok esetét? Vajon köze lehet-e a rejtélyhez az álruhában bujkáló fagyiárusnak, Bagamérinek? Nézd meg a filmet júliusban a Direct One-nal közösen, és tudd meg Te is, mi sülhet ki ebből!

Fehérlófia (1981)

A Fehérlófia 1981-ben bemutatott magyar rajzfilm, amely Arany László azonos című elbeszélő költeménye alapján készült. Igazán különleges darab, amelynek alapját a magyar mondavilág képezi, leginkább pedig nem mindennapi látványvilága miatt híres. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt jó időtöltés, egyszerre tanít és szórakoztat. Közelebb hoz minket a gyökereinkhez és elvarázsol.

2019-ben a filmet amerikai-magyar koprodukcióban digitálisan is felújították. Idén nyáron pedig a Direct One-nak köszönhetően Te is megnézheted és megtapasztalhatod, miért annyira kiemelkedő pontja a magyar filmtörténelemnek.

Streameld most nyáron ezeket a klasszikusokat a Direct Now applikációban!

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot