Érkezik a JFK: Egy nap Amerikában
Vissza a hírekhez

Érkezik a JFK: Egy nap Amerikában

2023. 11. 02.

Új évaddal tér vissza a képernyőkre az Emmy-díjas dokumentumsorozat, az Egy nap Amerikában. A National Geographic műsorán november 5-én és 6-án látható három új epizód a hat évtizeddel ezelőtt, 1963. november 22-én meggyilkolt John F. Kennedy elnöknek állít emléket.

JFK national geographic

A sorozat olyan, korábban sosem látott felvételeket is felvonultat, amelyek segítségével a korábbinál mélyebben is elmerülhetünk az eseményekben. Most megmutatjuk azt, miért számít ez a három epizód egyedülálló alkotásnak a témában, és hogy miért nem érdemes neked sem kihagynod a közelgő novemberi premiert!

Sosem látott felvételek a tragédia napjáról

Az Egy nap Amerikában című sorozat új évada középpontjában egyetlen téma áll: a John F. Kennedy ellen elkövetett, 1963-as merénylet. Sokan gondolhatnák, hogy ezt a témát már megannyi dokumentum- és játékfilm feldolgozta, azonban az Emmy-díjas sorozat több szempontból is különlegesnek tekinthető. Azt is mondhatnánk, hogy nem csupán egy egyszerű dokumentumfilm, sokkal inkább egy időutazás, amely során a nézők részesei lehetnek azoknak az eseményeknek, amelyek az Egyesült Államok mindennapjait teljes mértékben átformálták az 1960-as években.

Ezt erősíti az a tény is, mely szerint az évad a dallasi The Sixth Floor Museummal együttműködésben készült. Az alkotók most először kaptak engedélyt a múzeum archívumában őrzött filmfelvételek egy részének utólagos kiszínezésére, így az évad három epizódja eredeti, a modern technika segítségével felújított híradórészleteket is bemutat az utolsó, még élő szemtanúkkal készült interjúk mellett. Ezen kívül korabeli élő hírműsorokba is bepillanthatunk, melyek hűen tükrözik azt a félelmet, döbbenetet és szomorúságot, ami Kennedy elnök halálhíre nyomán eluralkodott az országon.

Különleges beszélgetések: így emlékeznek a szemtanúk

A JFK: Egy nap Amerikában látványos módon és aprólékos pontossággal rekonstruálja a Kennedy-gyilkosság napját, de sok más dokumentumfilmmel ellentétben az azt követő időszak eseményeire is figyelmet fordít. Többek közt elénk tárja Lee Harvey Oswald november 24-i lelövésének körülményeit, valamint kitér november 25-ére is, amikor Kennedy elnököt utolsó útjára kísérték Washingtonban.

Külön érdekességnek számítanak továbbá a filmben elhangzó beszélgetések is, melyek során többek közt Clint Hill, az USA titkosszolgálatának  ügynöke is megszólal, akinek Jackie Kennedy védelme volt a feladata, és aki a lövések eldördülése után a mozgó autóra ugrott, hogy testével óvja az elnöki pár életét.

De a filmben interjút ad Buell Frazier is, aki a merénylet reggelén a Texasi Tankönyvraktárba vitte Oswaldot, Ruth Paine, aki Oswald feleségének, Marinának egyik közeli barátnője volt, valamint Gayle és Bill Newman is, akik a merénylet helyszínéhez legközelebb lakó civil szemtanúk.

Mikor és hol nézheted meg az új évadot?

Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi is történt valójában 1963. november 22-én, vagy egyszerűen csak egy kis izgalomra vágysz, az Egy nap Amerikában új évadát semmiképp sem szabad kihagynod.

A premier 2023. november 5-én 20 és 21 órakor, illetve november 6-án 20 órakor, a National Geographic műsorán lesz látható, így Direct One-előfizetőként az elsők között nyerhetsz bepillantást a Kennedy-gyilkosság hátterébe az Emmy-díjas sorozaton keresztül.

DIRECT ONE Chat

  • Ma

  • Üdvözöljük a Direct One oldalán
  • Direct One előfizető?

  • Igen

    Nem

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb segítségnyújtás érdekében, kérjük, jelentkezzen be e-mail címe és jelszava használatával


    Elfelejtettem felhasználónevem
    Elfelejtett jelszó
    Még nem rendelkezem My Direct One fiókkal
    Még nem vagyok Direct One előfizető

  • Igen

  • Nem

  • A könnyebb kapcsolattartás érdekében, kérjük szíveskedjen megadni egy érvényes e-mail címet/név


A magyar csapattal való kapcsolat nem volt sikeres.
Írja be üzenetét!
Érvénytelen telefonszám
A kiválasztott fájlformátum nem támogatott
Chatbot